Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S koncerta šolskih pevskih zborov v Šmarju (foto)


V četrtek je bila jedilnica osnovne šole v Šmarju pri Jelšah prizorišče koncerta šolskih zborov, ki delujejo na vseh enotah te šole. V večnamenskem prostoru šole so mladi pevci z ubranimi glasovi velikodušno odprli vrata glasbi, starši, učenci, učitelji in drugi ljubitelji zborovskega petja pa so se prepustili njeni čarobni moči.

Program sta razigrano povezovali devetošolki Tina Šket in Manca Avsec, pod vezno besedilo pa se je podpisala učiteljica Valentina Kidrič.

Z raznolikim izborom otroških pesmi se je predstavilo 9 zborov, skupaj pa je na odru stalo 228 pevk in pevcev.  Nastopili so trije pevski zbori centralne šole: mladinski pevski zbor OŠ Šmarje pri Jelšah pod taktirko Marte Žgajner, prvošolci – Glasbene urice pod vodstvom Helene Rančigaj in otroški pevski zbor OŠ Šmarje pri Jelšah pod vodstvom Tjaše Centrih.

koncert_zborov_smarje_februar_2018_kombi1

Sledili so nastopi otroških pevskih zborov s podružnic Zibika (mentorica Helena Rančigaj), Kristan Vrh (mentorica Anja Vrbek), Šentvid (mentorica Marta Koprivc), Sveti Štefan (mentorica Silva Ketiš) in združen zborček otrok iz Mestinja in Sladke Gore pod vodstvom Tanje Kusić.

Ob koncu so vsi sodelujoči zbori združili glasove v skupni pesmi, ki je bučno zadonela in posredovala misel o pomenu povezanosti, spoštovanju in odgovornosti ali kot sta zaključili povezovalki Tina in Manca: »Če se združimo in v en glas zapojemo, bomo uspeli.«

koncert_zborov_smarje_februar_2018_kombi2