Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 1. 2. 2018 (goljufala prijateljico, prepir s policisti, …)


Dne 25. 1. 2018 se je na PP zglasila oškodovanka, ki je za prijateljico sklenila naročniško razmerje za mobitel. Prijateljica je telefon uporabljala tudi za nakup artiklov preko monete, oškodovanki pa nastalih stroškov ni povrnila oz. plačala. Policisti bodo v zadevi skušali ugotoviti ali je imela osumljenka ob dogovoru z oškodovanko goljufiv namen.

V tem tednu so policisti obravnavali kar dve kaznivi dejanji z elementi nasilja v družini. V obeh primerih so policisti kršitelju izrekli prepoved približevanja. Storilca se bosta srečala s sodnikom.

Dne 27. 1. 2018 so imeli policisti v postopku voznika, ki je bil pod vplivom alkohola. Med postopkom se je s policisti prepiral, hotel prevzeti postopek in uničiti obrazce, s katerimi so policisti dokumentirali kršitev. Razgrajač se je umiril šele na policijski postaji, ko je doumel, da mu z agresijo ne bo uspelo izigrati postopka policistov. Za nedostojno vedenje mu je bila izrečena dodatna globa.

Istega dne so policisti v Šentjurju začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, ki je kar trikratno prekoračil dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu.

Dne 30. 1. 2018 so policisti obravnavali poskus samomora z obešanjem. Samomorilec je bil še pravočasno rešen in je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnično obravnavo.

Dne 31. 1. 2018 so policisti sprejeli prijavo vdora v računalniški sistem in izsiljevanje proti plačilu denarja. Policisti bodo zavarovali dokaze in skušali identificirati storilce tega dejanja.

Andrej Mestek, PP Šentjur