Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem zaključili s šahovskim ciklusom


Šahovska sekcija Kozje je skozi celotno leto 2017 organizirala šahovski ciklus z naslovom Pokal Kozjega 2017. Turnirji so potekali enkrat mesečno, z izjemo poletnih mesecev, v Večnamenskem centru Kozje. Skupaj se je zvrstilo devet turnirjev v skupni seštevek pa se je vsakemu posamezniku štelo sedem najboljših rezultatov.

sah_pokal_kozjega_december_2017_zmagovalecZadnji četrtek v letu  je bil na sporedu zadnji, deveti turnir. Udeležilo se ga je 16 šahistov. Po odigranih sedmih krogih je bil najboljši 11-tletni član ŠK Brežice Anej Bizjak, ki je zbral pet točk. Enako število točk je na drugem mestu zbral Hilmija Ahmatović iz ŠK Triglav Krško, sledili pa so štirje igralci s štirimi točkami in pol med katerimi se je na tretje mesto uvrstil Ivan Sušin iz ŠK Brežice.

Anej Bizjak si je z zmago na zadnjem turnirju zagotovil tudi skupno zmago ciklusa za Pokal Kozjega 2017 z osvojenimi 192 točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Ivan Gmajner, član ŠK Triglav Krško, ki je zbral 177 točk, tretji skupno pa je bil Roman Rozman iz ŠD Pragersko – Gaj z osvojenimi 175 točkami.

Skupaj je na devetih turnirjih nastopilo kar 31 šahistov, ki so prihajali iz velikega števila krajev vzhodne Slovenije. Največ zmag na posameznih turnirjih sta zbrala Anej Bizjak in Roman Rozman, ki sta bila najboljša po trikrat, dvakrat je zmagal skupno četrtouvrščeni član Celjskega ŠK Mitja Lojen iz Sedlarjevega, enkrat pa Ivan Gmajner.

Od članov domače šahovske sekcije je ciklus najvišje, na petem mestu zaključil Mišo Kolar, mesto za njim je  bil Jože Jazbinšek, Bor Gradišek je tekmovanje zaključil kot deveti, Jožko Rajgl pa kot deseti.

Po zaključku enega ciklusa, pa se bo prav kmalu pričel že drugi. V četrtek 18. januarja je namreč na sporedu že prvi od devetih turnirjev za Pokal Kozjega 2018. Zato šahisti, vabljeni v Večnamenski center Kozje na nova šahovska druženja. (R.G.)