Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski nadhod bodo kmalu začeli barvati


V središču Šmarja z nestrpnostjo pričakujejo namestitev nadhoda nad železniško progo, saj se je izvedba projekta najprej zaradi revizijskih zahtevkov, potem pa zaradi finančnih težav izvajalca krepko zavlekel s sprva načrtovanega lanskega septembra.

nadhod2_januar_2018132 metrov dolg nadhod bo brez stopnic, namenjen pešcem, kolesarjem in invalidom. Izdelavo jeklene konstrukcije so si v podjetju Vigrad prejšnji teden ogledali šmarski podžupan Davor Vrečko, mag. Anita Reich in Bojan Žaberl iz oddelka za okolje in prostor Občine Šmarje pri Jelšah, predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, Bojan Sekereš iz podjetja Gradal, ki opravlja nadzor gradnje, in projektant Milan Lupše iz podjetja Pil 90.

Ta teden bodo konstrukcijo začeli barvati, do sredine prihodnjega meseca pa jo bodo začeli sestavljati na gradbišču v Šmarju pri Jelšah.

132 metrov dolg nadhod bo brez stopnic, namenjen pešcem, kolesarjem in invalidom.

nadhod_skica_januar_2018

Skupna vrednost vseh del, ki vključujejo tudi posodobitev parkirišča pri železniški postaji, bo znašala nekaj več kot 332 tisočakov, 70 % sredstev pa bo zagotovila Direkcija za infrastrukturo.

*foto: OŠpJ