Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 15. 1. do 21. 1. 2018 (napadel sosedo, spor vnuka s staro mamo, ilegalca,…)


15.1.2018 ILEGALNI PREHOD MEJE

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so pri kontroli zelene meje v Kunšperku izsledila dva tujca, katera sta državno mejo prestopila ilegalno preko reke Sotle. Ugotovljeno je bilo, da gre za dva državljana Pakistana. Po vseh zbranih podatkih od njiju s pomočjo prevajalca, sta po končanem postopku zaprosila za azil in sta bila odpeljana v azilni center v Ljubljano.

16.1.2018 PODRL OGRAJO IN POBEGNIL

Občan iz Verač je sporočil na 113, da mu je neznanec preko noči poškodoval ograjo hiše. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili voznika tovornega avta, ki je ponoči pri nepravilen speljevanju poškodoval del ograje. Zaradi prekrška in pobega mu je bil izdan plačilni nalog.

18.01.2018 TATVINA HLODOVINE

Na PP Šmarje pri Jelšah je Gozdno gospodarstvo podalo pisno prijavo za tatvino 11 kubikov hlodovine, ki je bila izvršena v Osredku konec Decembra 2017 in v začetku Januarja 2018. Podjetje je bilo oškodovano za okoli 650 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

19.01.2018 FIZIČNO OBRAČUNAL S SOSEDO

Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah je obvestila občanka iz okolice Podsrede, da je sosed z njo fizično obračunal. Zaradi udarca je iskala zdravniško pomoč. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

21.01.2018 DRUŽINSKI SPOR

Na 113 je poklicala starejša ženska iz okolice Šmarja pri Jelšah in naznanila, da se je sprla z vnukom, katerega se sedaj boji. Policisti PP Šmarje pri Jelšah so na kraju ugotovili, da se je vinjeni vnuk verbalno sprl s svojo staro mamo. Kršitelju je bil zaradi kršitve javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

ODVZETA VOZNIŠKA DOLOLJENJA

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so v preteklem tednu pri treh voznikih ugotovili več kot 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku z opravljenim alkotestom. Vsem trem je bilo vozniško dovoljenje odvzeto in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče. Za ta prekršek je predvidena denarna kazen do 1.200 EUR in odvzem vozniškega dovoljenja. Eden od navedenih je bil tudi pridržan na tukajšnji policijski postaji.