Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naj osebnost Rogaških novic: Ivo Povalej, priznanje za življenjsko delo: Alojz Tirgušek


povalej-tirgusekČasopis Rogaške novice je v svoji tradicionalni akciji razglasil naj osebnost preteklega leta, prav tako pa so podelili priznanje za življenjsko delo. 

Naj osebnost Rogaških novic je postal Ivo Povalej, priznanje uredništva za življenjsko delo pa je prejel Alojz Tirgušek.

Ivo Povalej, podjetnik iz Tuncovca pri Rogaški Slatini je zelo družbeno in politično aktiven. Je predsednik sveta največje krajevne skupnosti v slatinski občini – Mestne krajevne skupnosti Rogaška Slatina, kjer skrbi za poenotenje zelo različnih interesov. Je zelo predan gasilstvu in v tem mandatu predsednik PGD Rogaška Slatina, ki je v tem času nabavilo kar nekaj gasilske opreme. Najbolj pa izstopajo z organizacijo odlično obiskanih silvestrovanj na prostem in gasilske veselice poleti.

Alojz Tirgušek je dejaven tako na gasilskem kot čebelarskem področju. Je človek z neizmerno energijo in prejemnik številnih priznanj in odlikovanj. Odlikovan je z ‘redom dela s srebrnim vencem’, je prejemnik priznanja in plakete Občine Šmarje pri Jelšah, priznanja za naj prostovoljca, odlikovanja Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, štirih odlikovanj za mednarodna sodelovanja (slovaškega, hrvaškega in dveh nemških), je prejemnik zlatega znaka in plakete Civilne zaščite. Najpomembnejši pa sta najvišje priznanje Agencije za varnost prometa Republike Slovenije diamantna kresnička in častne listine ter priznanje Matevža Haceta – najvišje gasilsko priznanje. Je prejemnik najvišjega čebelarskega priznanja – priznanja Antona Janše 1. stopnje.

Akcijo osebnosti leta in podelitev priznanja za življenjsko delo v uredništvu Rogaških novic izvajajo od leta 2012, ko je priznanje prejela Danica Zorin Mijošek, 2013 – Peter Volovšek, 2014 – Darija Trunk Štraus, 2015 – Metka Lorger, 2016 – Jim Walsh); življenjsko delo: 2012 – Franci Černelč, 2013 – Frančišek Branko Pucelj, 2014 – Silva Vrčkovnik, 2015 – Srečko Remih, 2016 – Jože Lipnik.