Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdo vse danes stavka na območju KiO?


rp_stavka-javnih-celje1-300x202.jpgKot je znano poteka danes ena izmed največjih stavk javnega sektorja v Sloveniji. Stavka naj bi bila zgolj prva izmed večih, ki bodo sledile, če vlada ne bo zadostila stavkovnim zahtevam.

Ker utegne stavka močno vplivati tudi na “dnevni red” državljanov, smo vam pripravili seznam inštitucij na območju KiO in Celjskem, kjer lahko pričakujete, da vam bodo danes odrekli gostoljubnost.

Splošna bolnišnica Celje in zdravstveni domovi v KiO: V Splošni bolnišnic Celje in zdravstvenih domovih bo prekinitev dela potekala skladno z določili veljavne zakonodaje, ki določajo minimum delovnega procesa v času stavke, kar naj bi minimalno vplivalo na paciente. Medicinske sestre in bolničarji bodo izvajali samo nujno zdravstveno oskrbo, naročanj ne bo, prav tako ne bodo pisali izvidov. V celoti bo poskrbljeno za nosečnice, vsa nujna stanja, za mlajše od 18 let in za starejše od 65 let.

Knjižnice v občinah KiO: Knjižnice Rogaška Slatina, Šentjur in Šmarje pri Jelšah, pod okriljem katerih so vse javne knjižnice na območju KiO, bodo delovale normalno.

Slovensko ljudsko gledališče Celje: SLG Celje se je stavki pridružil in na ta dan ne bo imel predstav.

Centeri za socialno delo: Vsi centri za socialno delo po Sloveniji bodo opravljali le minimalen obseg del in nalog oz. bodo urejali le nujne zadeve. Obravnavali bodo primere družinskega nasilja in prošnje za izredno socialno denarno pomoč, vlog ne bodo sprejemali.

Javne lekarne: Vse javne lekarne bodo zaprte med 10. in 13. uro, namesto tega bodo v tem času obratovale dežurne lekarne. Izdajali bodo zdravila, predpisana na recept istega dne, in nujna zdravila. V lekarnah bo v tem času mogoče dobiti tudi zdravila brez recepta, namenjena zdravljenju bolečinskih ali vročinskih stanj. Ne bo pa mogoče dobiti vsega ostalega, kar ne sodi v opravljanje lekarniške javne službe. Zasebne lekarne bodo obratovale kot običajno.

Vrtci: Nekateri vrtci bodo delovali v zmanjšanem obsegu, kar pomeni, da se pedagoški program ne bo izvajal, za varstvo pa bo kljub temu poskrbljeno. To so naslednji vrtci: Vrtec Tončke Čečeve – Celje, Vrtec Zarja – Celje, Vrtec Šentjur, Vrtec Lipa – Štore in OŠ Polzela, org. Enota vrtec. Ostali vrtci bodo delovali normalno.

Osnovne šole: Vse Osnovne šole na Celjskem bodo delovale normalno. Zgolj na OŠ Štore, kjer sicer ne bodo stavkali učitelji, ampak le ostali delavci kot so čistilke, hišniki in strokovni sodelavci. Šole sicer glavno stavko napovedujejo v februarju.

Občine Bistrica ob Sotli, Dobje, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Šentjur in Šmarje pri Jelšah bodo delovale normalno.

Upravne enote bodo opravljale le nujne zadeve, zato se na ta dan ne odločajte za opravke na uradih.

Finančni urad Celje: Opravljali bodo le nujne naloge.

Geodetska uprava Celje s pripadajočimi geodetskimi pisarnami na širšem območju: Opravljali bodo le nujne naloge.

Javne veterinarske postaje bodo opravljale le nujna dela v zvezi z zaščito živali.

KGZ Celje in njegove izpostave: stavka ni javno napovedana, kljub temu se lahko pričakuje, da bodo opravljali le nujna dela.

Mejni prehodi s Hrvaško: Cariniki bodo danes upočasnili delo, temeljitejši pa bo nadzor na mejah.