Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer pod zvezdnim nebom s Pegazovimi muzami 2017 v Rogaški Slatini (foto, video)


V nedeljo, 10. decembra, je vokalna skupina Pegazove muze v Kulturnem centru Rogaška Slatina pripravila že 2. Večer pod zvezdami.

Večer se je pričel ob 17. uri s praznično kulinarično razstavo dobrot izpod pridnih rok članic društva Gaja, nadaljeval pa se je s koncertom Pegazovih muz, ki delujejo pod umetniškim vodstvom Kaje Bicskey.

Muze so koncert otvorile s pesmijo Jazzy Bells, s katero so pričarale skrivnostno praznično vzdušje, sledila pa je črnska duhovna Good News. S pesmijo Joyful, Joyful so roke poslušalcev že na začetku koncerta precej zagrele. Ker brez tematskih, torej božičnih pesmi seveda ne gre, so Muze za poslušalce tokrat pripravile pesem Feliz Navidad in venček Swinkling Christmas.

Na oder so nato povabile glasbene goste, in sicer tamburaše iz Rogatca. Slednji so s tremi slovenskimi pesmimi občinstvo kar hitro pripravili do pozibavanja in mrmranja.

V drugem delu so Pegazove muze zapele sklop ljubezenskih pesmi: Vjeruj u ljubav, Da je slađe zaspati, Življenje je lepo in Moje je tvoje. V slkoncert-pegazovih-muz2ednji se je kot del dueta predstavil tudi drugi glasbeni gost Matjaž Kitak, sicer moderator večera.

Na oder so se nato vrnili rogaški tamburaši s sklopom tujih pesmi, ob koncu koncerta pa so se jim na odru ponovno pridružile Muze in skupaj so izvedli pesmi Pepelka in Božični čas.

Za instrumentalno podlago pesmi Pegazovih muz je poskrbel band v sestavi pianistke Blanke Čakš, kitaristke Barbare Belcer, bas kitarista Aleša Šketa in bobnarja Nikole Kantolića.

V neglasbenem delu so rdeče niti koncerta vlekli božiček oziroma moderator Matjaž Kitak ter Neža in Matevž Pobežin, ki sta nastopila tudi vsak s svojo glasbeno točko.

Večer se je zaključil v preddverju ob prigrizkih in žahtni kapljici.

Oglejte si še fotogalerijo:

jug-polsi-klik