Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Vrenski Gorci rekonstruirali 2,4 kilometre dolgo cesto


V Občini Kozje, natančneje v Krajevni skupnosti Buče v Vrenski Gorci so rekonstruirali 2,4 kilometre dolg cestni odsek. Po besedah županje Milence Krajnc so na območju občine Kozje številne danosti za razvoj kmetijstva, turizma, podjetništva in ne nazadnje tudi za razvoj gospodarstva, da pa temu razvoju dajo še dodano vrednost je potrebno imeti tudi urejene prometnice.

»Občina Kozje ima 170 kilometrov kategoriziranih in 40 kilometrov nekategoriziranih lokalnih cest in v zadnjem obdobju smo te ceste intenzivno obnavljali, gradili in sanirali in ena takšnih je tudi cesta, ki jo v Vrenski Gorci predajamo svojemu namenu.

ki_1

Izvajalec VOC Celje, vzdrževanje in obnova cest Celje d. d. je v sredini meseca junija začel s temeljito rekonstrukcijo lokalne ceste v skupni dolžini 2355 metrov. V sklopu naložbe, katere vrednost znaša dobrih 336.000 EUR, se je asfaltno vozišče razširilo na širino 4 metre, uredilo se je odvodnjavanje, sanirala se je globinska poškodba cestišča ter se ob tem izvedla celotna izravnava vozišča, prav tako pa se je celotni cestni odsek preplastil, uredila pa se je tudi bankina ter cestna signalizacija.

Na otvoritvi je bil navzoč tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je nato v družbi županje in mladih domačinov s prerezom otvoritvenega traku skupaj z njimi veselil novo urejene ceste.

Kaj sta ob otvoritvi povedala županja Krajnčeva in minister Počivalšek pa lahko prisluhnete v videu.

K. C.

jug-polsi-klik