Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju sprejem 5 zlatih maturantov; na razpisu 9 diplomskih del oz. raziskovalnih nalog; certifikat mladim prijazna občina do 2021.


Šentjurski župan je v petek v Ipavčevi hiši v šentjurskem Zgornjem trgu pripravil tradicionalni sprejem za letošnje zlate maturante.

Po dostopnih podatkih se je na spomladanskem roku mature med zlate maturante na splošni in poklicni maturi skupno vpisalo sedem maturantk in maturantov iz občine Šentjur.

Zlati maturantki splošne mature sta postali Tajda Kitak in Hana Skale Mastnak, obe dijakinji I. gimnazije v Celju.

Na poklicni maturi so odličen uspeh in naziv zlati maturant dosegli Katja Johan, ki je zaključila Gimnazijo Celje – Center, smer predšolska vzgoja, Jernej Čokl iz Šolskega centra Celje – Srednje šole za strojništvo in mehatroniko, Urška Kopinšek je zaključila Srednjo poklicno in strokovno šolo Bežigrad – Ljubljana, Danijela Volasko in Nina Špes pa sta maturirali na Srednji zdravstveni šoli Celje.

§ §

Dodajmo, da sta občini Šentjur in Dobje, Razvojna agencija Kozjansko ter Študentski klub mladih Šentjur že trinajstič nagradili raziskovalna dela mladih in osnovnih šol, prijavljenih na razpis »Mladi za razvoj Šentjurja in Dobja«, 30. novembra pa so objavili 14. razpis za šolsko oziroma študijsko leto 2017/2018.

Na razpis za šolsko oziroma študijsko leto 2016/2017 so razpisovalci prejeli 9 nalog, od tega 2 študentski diplomski deli in 7 raziskovalnih nalog osnovnih šol. Denarne nagrade je po oceni komisije prejelo 7 prejetih del, ki bodo javno dostopna v Knjižnici Šentjur.

Nagrado za svoji diplomski deli sta prejela Aleks Senica in Dijana Kajin. V kategoriji osnovnošolskih raziskovalnih nalog pa so nagrado prejele: Osnovna šola Slivnica pri Celju, OŠ Blaža Kocena Ponikva in OŠ Dobje. Dve nagradi, za obe prijavljeni raziskovalni nalogi, je prejela OŠ Franja Malgaja Šentjur. Dijaki in podiplomski študentje na razpis niso prijavili svojih del.

§ §

Občina Šentjur bo tudi v obdobju 2017 in 2021 nosilka certifikata Mladim prijazna občina.

Naziv Mladim prijazna občina podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije . Občina Šentjur je certifikat uspešno pridobila že za obdobje 2013–2017, letos pa ga je uspela podaljšati še za nadaljnje 4-letno obdobje.

Pridobitev certifikata pomeni potrditev strateških usmeritev občine na področju obravnave mladih, ki jih izvaja na podlagi usklajenih dokumentov (aktualno Strategija razvoja mladinskega dela Občine Šentjur 2014–2020) in financiranja številnih programov za njihovo vključenost. Tudi tokrat je morala Občina Šentjur pokazati, da na mnogih področjih omogoča participacijo mladim, saj se certifikat podeljuje lokalnim skupnostim, ki z ukrepi uspešno integrirajo vedno nove generacije mladih v posamezne dele življenja družbe. S pridobitvijo certifikata se občina zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila. Poseben poudarek je namenjen participaciji, organiziranju, informiranju, zaposlovanju, izobraževanju in mobilnosti mladih, prav tako njihovi načrtni obravnavi.