Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški nepričakovan poraz in incident; Šentjur po menjavi trenerja daleč od uspeha


Za razliko od ostalih dvoranskih športov so bili zadnjo decembrsko soboto v delovnem ritmu košarkarji, ki so odigrali odložene tekme 1. kola, ki so oktobra odpadle zaradi sodniške stavke.

V Rogaški Slatini so bili spričo zadnjih dobrih predstav pred tekmo z Domžalčani optimistični, a obenem previdni, saj imajo ravno s to ekipo tudi nekaj grenkih izkušenj. Nenazadnje so pred dvema tednoma ravno pri barvarjih doživeli visok poraz.

Gostje so tokrat nastopili brez treh igralcev, a začeli odlično in povedli 0:8. Sledil je domači protiudar z 9 točkami, kmalu zatem pa je Rogaška vodila 16:10. V seriji serij je naslednja uspela gostom, ki so vknjižili naslednjih 11 točk, sredi druge četrtine pa vodili za 9. Rogaška je ob polčasu zaostala za 4, s skupno serijo 11:0 pa v 25. minuti vodila 39:34. Izid po treh četrtinah je bil 39:36, delni rezultat tretjega kvartala pa 9:2!

Sredi zadnje četrtine so gostje povedli za 5 točk, a je Rogaška kmalu izenačila. Dobre pol minute pred koncem sta bili ekipi poravnani na 55. Na koncu so iz prostih metov daljšo potegnili gostje, veliko hudovanja pa so povzročile sodniške odločitve.

Komisar lige je po temi zahteval pisne izjave prvega sodnika srečanja, tehničnega komisarja in uradnega predstavnika KK Rogaška v zvezi z incidentom ob zaključku srečanja.

Eden od gledalcev je po tekmi prišel do enega od sodnikov in ga fizično napadel.

ROGAŠKA : HELIOS SUNS 57:62 (16:15, 14:19, 9:2, 18:26)
Nikolič 20 (13 skokov), Kosič 10,…

Met za 3: Rogaška 17 %, Helios Suns 22 %.

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekmo je zmagal Helios, košarka pa zagotovo ne. Srečanje bo potrebno dobro analizirati.”

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Ne vem, kako smo uspeli priti do te zmage. Brez poškodovanega Močnika, brez Brodnika in Đumića, ki nista imela pravice nastopa. V prvem polčasu se nam je poškodoval še Klavžar, ki je zvil gleženj, pa v končnici še zadnji preostali organizator igre, Rojc. Imeli smo napadalno blokado v tretji četrtini, a smo bili vseskozi odlični v obrambi. Ker smo v drugem polčasu vsaj približno kontrolirali skok, smo prišli do priložnosti za zmago, ki smo jo seveda poskušali izkoristiti. Fantje so zame heroji, kaj so zdržali v zadnjih dveh tednih. Ob utrujenosti in vseh poškodbah smo več kot odlično zaključili leto 2017 in samo upam lahko, da bomo v tem ritmu nadaljevali tudi v 2018.”

Videoposnetek 2. polčasa:

§ §

Šentjursko zasedbo je pri zadnjeuvrščenem Zlatorogu vodil novi strateg Jakša Vulić, ki ni mogel računati na kasneje registrirana Miloša Pešića in Jana Rizmana, poškodovanega Davida Gabrovška ter Američana Dariena Fernandeza, s katerim se je klubsko vodstvo razšlo.

Pri Laščanih sta manjkala Miha Lapornik in Američan Shepherd, kar pa gostiteljev ni oviralo, saj so tekmo odprli s 13:0. Nerazpoloženi gostje so v prvi četrtini dosegli le 4 točke. V drugem kvartalu so se po zaostanku 17 točk v 17. minuti približali na 12 točk zaostanka, a so gostitelji zlahka znova povišali razliko.

Zlatorog je prevladoval tudi po glavnem odmoru, ki je v 24. minuti povedel za 24 točk. Poldrugo minuto pred koncem tekme je domača prednost še znašala 19 točk, v zadnji minuti pa so Šentjurčani poraz ublažili s serijo 10 točk.

ZLATOROG LAŠKO : ŠENTJUR 71:62 (19:4, 24:23, 19:15, 9:20)
Popadić 20, Bolčina 16 (13 skokov), Williams 12, …

Jakša Vulić, trener Šentjurja: “Čestitam ekipi Zlatoroga, ki je dominirala celotno tekmo in prišla do zaslužene zmage. Dobro je, da so se moji košarkarji, kljub rezultatskemu zaostanku, borili do konca in dali vse od sebe. Jasno je, da nas čaka še veliko dela. Potrebno bo narediti dodatno selekcijo igralcev, da bomo lahko na tem nivoju konkurenčni.”

Ostale tekme
ŠENČUR GGD : KRKA 74:95
PETROL OLIMPIJA : ILIRIJA 81:86
SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA 71:64

Lestvica
Z/P točke
1. Sixt Primorska 8/3 19
2. Rogaška 7/4 18
3. Petrol Olimpija 6/5 17
4. Helios Suns 6/5 17
5. Krka 6/5 17
6. Šenčur Gorenjska gradbena družba 6/5 17
7. Hopsi Polzela 5/6 16
8. Ilirija 5/6 16
9. Zlatorog Laško 3/8 14
10. Šentjur 3/8 14

V sredo, 3. januarja, bo v okviru druge jadranske legi v Rogaški Slatini gostovala ekipa iz črnogorskega Tivta. Prvo ponovoletno soboto bodo Šentjurčani gostili Primorsko, Rogaška pa bo gostovala v Novem mestu.

*foto: KKR