Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marko Škugor in klapa Maslina v Podčetrtku 2017 (video)


Petkov večer je v Podčetrtku minil v znamenju dalmatinskega melosa, kajti Športna dvorana Podčetrtek je gostila prvi glas Dalmacije, mladega Šibeniškega tenorista Marka Škugorja, za katerim so številni nastopi tako po Hrvaški kot Sloveniji.

skugor8

Zaradi številnih uspešnic “Oće duša vanka tila”, “Srce južnjačko”, “Čovik s mora”, “Dalmatinska vilo” z istoimenskega albuma Dalmatinska vilo je Marko Škugor postal prvi glas Dalmacije.

Album “Dalmatinska vilo” se je kmalu po objavi povzpel na četrto mesto najbolj prodajanih albumov v Hrvaški. poleg tega pa je Škugor v zadnjem času slavil na številnih festivalih, med drugim je na Večeru dalmatinskih šansonov v Šibeniku osvojil prvo nagrado publike za pesem “Oće duša vanka tila”, s klapo Maslina so na Večeru dalmatinskih pesmi s pesmijo “Nima više” osvojili prvo nagrado žirije in drugo nagrado publike, prav tako pa je s klapo Trogir slavil na festivalu Slavuji Kamerlenga s pesmijo “Sveti Lovre od Trogira grada”.

skugor4

Tokrat je prvi glas Dalmacije, ki je koncertiral v Podčetrtku,  v goste povabil Klapo Maslina, ki je ena najstarejših klap, z več kot dvajsetletno tradicijo in tako kot Škugor prihaja iz Šibenika. Maslina je navdušila s številnimi dalmatinskimi hiti in tako so vsi skupaj v prazničnem decembru v Podčetrtek prinesli vonj po morju, obudili so spomine na poletne dni ter številnim obiskovalcem pričarali pravo Dalmacijo.

skugor1

V videu pa prisluhnite nekaj dalmatinskim skladbam, s katerimi so Marko Škugor in klapa Maslina navduševali na petkovem koncertu.

K. C.