Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi večer sodobne krščanske glasbe v Šmarju in obisk sv. Miklavža


Na predadventni večer, v soboto, 2. decembra, je bil v Muzeju baroka večer sodobne krščanske glasbe, ki ga je pripravila skupina Lumen.

Skupino sestavljajo štirje mladi fantje: za bobni sedi in včasih kaj zapoje Luka Turk, klavir igra Gašper Trupej, na električni kitari zažiga Timen Stepišnik Perdih, kitaro igra in poje pa Tomaž Bračko.

Muzej Baroka je bil nabito poln (foto: A. Č.)
Muzej Baroka je bil nabito poln (foto: A. Č.)

Kot so fantje sami povedali, je ideja za koncert zrasla iz preproste želje, da bi nekaj ljudi nabrali na kup in nam kaj zapeli. Da so zadevo kljub oviram tudi izpeljali, pa je dokaz njihovega velikega poguma, kljub mladim letom.

Tudi sicer je bilo vse na koncertu simpatično mladostno – od uvodnega pozdrava, do zaključnega bisa.

Fantje preprosto so takšni kot so in na koncertu res niso postavljali v ospredje sebe, temveč glasbo – ta pa je slavila Boga. Lahko se pohvalijo, da so že na svojem prvem koncertu napolnili dvorano do zadnjega kotička. In upamo, da jo bodo še velikokrat.

Kot je rekel g. župnik Tadej Linasi – česa takšnega ti muzejski kipi, pa najsi so še tako dolgo na svetu, še niso videli. In gotovo tudi marsikdo iz publike ne. Čeprav krščanska glasba z bobni in električno kitaro ni nekaj novega, pa je to v Šmarju (dobrodošla in z odprtim srcem pričakovana) novost.

V NEDELJO ŠE MIKLAVŽ

Sveti Miklavž je tudi v Šmarju nekoliko pohitel ter otroke obiskal že pri nedeljski sveti maši. Ta ni bila neobičajna zgolj zaradi prihoda priljubljenega svetnika, temveč tudi zato, ker je potekala kar v veliki dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah.

Odkar šmarsko cerkev prenavljajo se zdi, da je vernikov v Šmarju vse več, sploh če sklepamo po nabito polnih prostorih ob nedeljskih svetih mašah v Kulturnem domu in pri sv. Roku.

masa-smarje2

Tudi ta nedelja ni bila izjema, saj je bilo sedežev v dvorani za vse, ki so se udeležili maše, premalo. Verjetno je pri tem svoje odigral tudi sv. Miklavž, ki je otrokom (s pomočjo župnijske Karitas) razdelil sladka darila.

miklavz-smarje

t: L. Č., f: A. Č.