Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 12. 2017 (požar, prometna nezgoda, srborita občanka, spor med sosedoma,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje obravnavali med 27. 11. 2017 in 4. 12. 2017

POŽAR NA POMOŽNEM OBJEKTU

Dne 27. 11. 2017, so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na pomožnem objektu v kraju Babna reka. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi preobremenitve električne napeljave. Zaradi požara je na objektu nastalo pribl. 7000 eur, materialne škode. O požaru bomo tožilstvo obvestili s poročilom.

PROMETNA NEZGODA Z MATERIALNO ŠKODO

Dne 27. 11. 2017, so policisti v kraju Prelasko obravnavali prometno nezgodo z materialno škodo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročitelja. Slednjemu so policisti zaradi storitve prekrška izdali plačilni nalog.

ZASEG VOZILA

Dne 28. 11. 2017, so policisti v naselju Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateri za vožnjo ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so mu policisti vozilo zasegli ter zoper kršitelja na pristojno sodišče posredovali obdolžilni predlog.

VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 29. 11. 2017 v večernem času so policisti v kraju Mala Pristava ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,01 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Na pristojno sodišče je bil posredovan obdolžilni predlog.

Dne 1. 12. 2017, so policisti v kraju Grobelce kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi navedenega mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto, srečati pa se bo moral tudi s sodnikom za prekrške.

SPOR MED SOSEDOMA

Dne 30. 11. 2017, so morali policisti posredovati v kraju Sv. Štefan, kjer je prišlo do spora med sosedoma, saj je en sosed drugemu na cesto nametal naplužen sneg ter mu s tem preprečeval vožnjo po njej. Ko ga je na početje sosed opozoril, pa je kršitelj nanj pričel vpiti in ga žaliti. Zaradi navedenega so mu policisti izdali plačilni nalog.

ZARADI NEDOSTOJNEGA VEDENJA PRESPALA NA PP

Dne 2. 12. 2017 v popoldanskem času so policisti posredovali v lokalu v Šmarju pri Jelšah, kjer se je nedostojno vedla občanka, s tem da je razbijala, vpila ter vznemirjala goste. Ker na kraju ni upoštevala zakonitih ukazov policistov so ti zoper slednjo odredili pridržanje. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Robert JANČIČ, POMOČNIK KOMANDIRJA – POLICIJSKI INŠPEKTOR SPECIALIST II

werner-ce-polsi-klik