Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 20. 12. 2017 (zloraba plačilnih kartic, pijani srboriti dijak)


Zlorabe podatkov o plačilnih karticah

Dne 13. 12. 2017 so policisti prejeli prijavo o zlorabi podatkov kartice TR, ki je bila uporabljena pri spletnih nakupih. Dne 14. 7. 2017 pa so prejeli prijavo o zlorabi kreditne kartice, ki je bila prav tako uporabljena za spletne nakupe oziroma plačilo nakupov po spletu. Ker je tovrstnih kaznivih dejanj vedno več, svetujemo, da pred nakupom preverite oz. se prepričate, komu se zaupajo podatki o svojih plačilnih sredstvih.

Vlom v garažo

Dne 15. 12. 2017 so bili policisti obveščeni o vlomu v garažni objekt v Dramljah. Vlomilec je z nasilnim vstopom lastniku povzročil materialno škodo.

Tatvina

V noči na 15. 12. 2017 so neznanci iz ograjenega parkirišča iz delovnega stroja odtujili žlico. Z dejanjem so lastnika oškodovali za približno 900 €.

Vinjeni dijak

Zaradi bližajočih praznikov tudi mladi vse posegajo po alkoholnih pijačah. Prekomerno uživanje alkoholnih pijač povzroča odklonilno vedenje. Tako se je zgodilo tudi dne 18. 12. 2017, ko je k uri telesne vzgoje prišel dijak, ki je zaradi vpliva alkohola razgrajal in se hotel pretepati. Policisti bodo zoper dijaka uvedli postopek na sodišču za prekrške.

Omagal od alkohola

V popoldanskih urah pa so policisti PP Šentjur odšli na intervencijo v gostinski lokal, kjer je kršitelj pred prihodom policistov na tleh zaspal. Zdravnica je ugotovila prekomerno alkoholiziranost in ter odredila hospitalizacijo.

Delo na avtocesti

Policisti PP Šentjur so tudi dvakrat intervenirali na avtocesti A1. V enem primeru je bilo ugotovljeno, da se je državljanka tretjih držav predolgo brez dovoljenja nahajala na območju EU. Bila je oglobljena. V drugem primeru pa je bilo ugotovljeno, da se je državljan vozil z osebnim avtomobilom, ki ima ponarejeno dokumentacijo o tehnični brezhibnosti vozila. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Zakon o omejevanju porabe alkohola

Zaradi dejanj povezanih s prekomernim uživanjem alkohola bodo policisti poostreno izvajali tudi nadzore v gostinskih lokalih v smislu preprečevanja kršitev zakona o omejevanju porabe alkohola (ugotavljalo se bo predvsem ali gostinci spoštujejo, da je prepovedano točenje alkohola mladoletnikom in vidno opitim). Občasno še vedno ugotavljamo, da je želja po zaslužku nekaterih še vedno močnejša oz. večja od osveščenosti o negativnih posledicah prekomernega zaužitja alkoholnih pijač.

 

 

Pripravil: dež. PP, Andrej Mestek