Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nova Slovenija v Šmarju še kako živa

Stranka Nova Slovenija se je po vrnitvi v državni zbor leta 2011 uveljavila kot ena stabilnejših strank našega prostora, z jasno začrtanimi krščansko-demokratskimi vrednotami ter prizadevanjem za družino, majhno in srednje podjetništvo in nižanje davkov, da bi delovni Slovenci lažje zadihali ter razvili svoj kreativni potencial.

Vzpon stranke je opazen tudi v resnem delu na lokalnem nivoju. Tudi občinski odbor v Šmarju pri Jelšah je aktiven, kar se pozna na številu članstva, ki narašča, kmalu pa bodo dobili tudi občinski strankarski podmladek.

Nedavno so imeli volilni zbor, kjer so izvolili nove člane občinskega odbora. Njegov predsednik ostaja Štefan Novak.

nova-slovenija1Občinskega volilnega zbora Nove Slovenije se je udeležilo več kot petdeset ljudi, kar je lep pokazatelj pozitivnega utripa v stranki. Obiskal in pohvalil jih je tudi poslanec državnega zbora NSi Jožef Horvat.

“Za nami je aktivno leto tako na državnem kot na lokalnem področju,” je ocenil predsednik občinskega odbora NSi Štefan Novak ter naštel kup aktivnosti odbora v minulem obdobju. Udeležili so se tabora in drugih pomembnih srečanj Nove Slovenije, še posebej zadovoljni so  s septembrskim regijskim srečanjem članov NSi na Boču.

V občinski odbor stranke Nova Slovenija so bili izvoljeni Branko Golež, Marko Kolar, Miloš Bevc, Katja Kropec, Simon Zidar, Marjan Petauer in Štefan Novak.

Veselijo se novih članov – k občinskem odboru se jih je v minulih mesecih pridružilo trinajst – ki v stranko prinašajo novo energijo. S strani mlajših pa predvsem želje po vzpostavitvi občinskega strankarskega podmladka.

seja-obcinskega-odbora-nsi

Na volitve po poslanca z našega območja ter več občinskih svetnikov

Stranka že pogleduje proti pomembnim volitvam v letu 2018 – tako državnozborskim, kjer bo v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah NSi ponovno predstavljal Martin Mikolič kot novembrskim lokalnim, na katerih si želijo povečati število občinskih svetnikov. Trenutno jih v šmarskem občinskem svetu predstavlja Irena Stepišnik Perdih, ki je v poročilu o svojem delu poudarila, da sodi med aktivnejše svetnike in se, v iskreni želji po spremembi na bolje, na sejah občinskega sveta pogosto oglaša.

Glede volitev župana potekajo resni pogovori s strankama SDS in SLS o skupnem kandidatu, vendar ti še niso končani.

S kulturnim programom je dogodek popestril moški pevski kvartet s Sladke Gore. Po točki razno je sledil družabni del, kjer so v prijetnem vzdušju pokramljali ob kozarčku belega, ki so ga prispevali člani občinskega odbora iz vrst šmarskega Društva vinogradnikov.

Sveža kri v stranki, katere energija dopolnjuje izkušnje starejših, ter jasno začrtana pot tako na lokalnem kot na državnem nivoju, stranko NSi postavlja med pomembne akterje slovenske politične scene.