Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mednarodni večer udeležencev programa ZIP na Ljudski univerzi Rogaška Slatina


Ljudska univerza Rogaška Slatina v šolskem letu 2017/2018 izvaja javnoveljavni program Začetna integracija priseljencev. Program ZIP je BREZPLAČEN program učenja SLOVENŠČINE ZA TUJCE. Po končanem programu imajo udeleženci možnost opravljanja izpita iz slovenščine na osnovni ravni za pridobitev državljanstva. Prvo opravljanje izpita je za udeležence programa brezplačno.

mednarodni1ZIP program poteka v dopoldanskem in popoldanskem terminu, vanj pa se lahko vključijo vsi tujci, ki so starejši od 16 let in prihajajo iz tretjih držav. Udeleženci za vključitev v program potrebujejo potrdilo, ki ga izda pristojna upravna enota (na območju Kozjanskega in Obsotelja Upravna enota Šmarje pri Jelšah).

Učenje slovenskega jezika vključuje tudi seznanjenje s slovensko zgodovino, kulturo, ustanovno ureditvijo, to pa pomeni, da so v proces učenja jezika vključene tudi vsebine iz življenja in dela, ki pomagajo krepiti integracijo priseljencev v slovensko družbo. S tem namenom, da se vsi udeleženci, ki obiskujejo tečaj ZIP na Ljudski univerzi Rogaška Slatina, srečajo in izmenjajo izkušnje ter mnenja, da se spoznajo tudi z ostalimi, je LURS v sredo, 6. 12. 2017, organizirala mednarodni večer udeležencev, ki obiskujejo program.

mednarodni2Spoznavni večer, izkušnje in mnenja so udeleženci podelili ob socialni igri in druženju ob tradicionalni slovenski hrani. Zbrane pa je pozdravila tudi direktorica LURS, Lidija Sovinc.

LURS pa zbira prijave za novo skupino, ki se bo začela v januarju 2018.

Tujci se lahko prijavijo v referatu Ljudske univerze Rogaška Slatina (s seboj imajo potrdilo iz upravne enote, da izpolnjujejo pogoje za opravljanje tečaja slovenskega jezika).

mednarodni3
Udeleženci programa ZIP.

LURS

jug-polsi-klik