Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu


Tenis klub Kozje je včeraj organiziral tradicionalni, tokrat tudi jubilejni, že 15. Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu.

Najboljši v kategoriji do 50 let
Najboljši v kategoriji do 50 let

Udeležba je bila nekoliko skromnejša kot v prejšnjih letih, turnirja se je namreč udeležilo 18 igralcev namiznega tenisa, ki so nastopali v dveh starostnih kategorijah, do 50 in nad 50 let. V obeh kategorijah so se najprej pomerili v dveh skupinah vsak z vsakim, nato pa sta se prva dva iz skupine uvrstila v polfinale, vsi ostali pa v tolažilni turnir.

V mlajši kategoriji do 50 let je lansko zmago obranil Damir Škerl iz Sevnice. V finalu je premagal Damjana Krulca iz NTK Krško, ki je bil zmagovalec našega turnirja leta 2014. Na tretje mesto se je uvrstil Miran Filipančič iz Sedlarjevega, četrti pa je bil slovenski invalidski reprezentant Primož Kancler. V tolažilnem turnirju je zmagal član ŠD Sladka Gora Boštjan Vertelj.

Najboljši v kategoriji nad 50 let
Najboljši v kategoriji nad 50 let

Tudi v starejši skupini nad 50 let je zmagovalec turnirja ponovil zmago. Ne sicer lansko, saj je bil Slavko Hacin iz Celja zmagovalec starejše kategorije leta 2014, letos pa mu je to uspelo drugič.  V finalu je v tesni tekmi premagal Marjana Dornika iz ŠD Podbočje, na tretje mesto se je uvrstil domačin, član ŠD Kozje Herman Čebular, četrti pa je bil Janko Štefančič iz ŠD Polje ob Sotli. Tolažilni turnir je dobil še en domačin, član TK Kozje Dušan Ferlič.

Po zaključenem tekmovanju posameznikov so organizatorji pripravili še turnir izžrebanih dvojic. Zmagovalca turnirja sta postala člana ŠD Sladka Gora Primož Kancler in Andrej Žnidar. Na drugo mesto sta se uvrstila Boštjan Vertelj in Ervin Perčič (TK Kozje), tretja pa sta bila Miran Filipančič in Marjan Dornik. (R.G.)