Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uredili bodo še zadnji makadam proti Sevnici


Po precejšnjih kolobocijah v zadnjem letu, ki je so bile posledica vložitve revizijskega zahtevka pri izboru nadzornega inženirja, kar je povzročilo zamik tudi pri javnem razpisu, je sedaj vendarle znano, da se bo začel “prenavljati” še zadnji makadamski odsek ceste Planina pri Sevnici-Sevnica.

cesta_planina-sevnica_makadam_2Gre za še zadnji odsek v dolžini 1.400 metrov v okviru naselja Prapretno, ki se nahaja v šentjurski občini, ki je mestoma tudi nevaren.

Zaradi zahtevne konfiguracije v ozki dolini Sevnične bodo dela veljala okoli dva milijona evrov.

Naložba obsega gradnjo novega vozišča in podpornih zidov, utrditev brežin, ureditev propustov, varovalne ograje, prometne signalizacije in druge potrebne cestne opreme.

Omenjena cesta povezuje Kozjansko s Posavjem in ima status “regionalke”. V zadnjem desetletju se je število makadamskih kilometrov zmanjšalo z dobrih deset na omenjeni preostali poldrugi kilometer. Povprečna dnevna obremenitev je sorazmerno majhna in po zadnjih podatkih znaša nekaj nad 500 vozil, kar se zna po zaključku del precej spremeniti.

Cesta je bila sicer zgrajena leta 1868, zaradi njenega slabega stanja pa so pred leti krajani grozili tudi z zaporami oz. nepokorščino.

Daleč najbolj obremenjena cesta na območju je magistralka, ki pride v Šentjur z zahoda, saj so na njej nazadnje zaznali kar 11.000 vozil dnevno.

*foto: Google Street View