Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: ponedeljek, 13. 11. 2017 (poskus samomora, požar, alkohol,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 6. 11. 2017 in 13. 11. 2017

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 6. 11. 2017, je patrulja PP Šmarje pri Jelšah ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.58 mg/l. Vozniku je bilo vozniško na kraju začasno odvzeto, nadaljnja vožnja prepovedana, na pristojno sodišče pa je bil podan obdolžilni predlog.

Dne 11. 11. 2017 v večernem času pa so policisti v kraju Buče ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,02 mg/l. Zaradi navedenega mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana in smo v zvezi prekrška z obdolžilnim predlogom obvestili sodnika za prekrške.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti so dne 8. 11. 2017, bili obveščeni, da se je v kraju Sela poškodoval voznik kolesa z motorjem, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. V nesreči se je lažje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU

V noči dne 8. 11. 2017, so bili policisti obveščeni, da je v Močlah zagorelo gospodarsko poslopje. Na kraj so odšli tudi gasilci, ki so uspeli požar pogasiti. Na poslopju je nastala mat. škoda v višini pribl. 60.000 €. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so policisti ugotovili, da je bil požar podtaknjen in so storilca še istega dne izsledili in mu odvzeli prostost. Zoper požigalca sledi kazenska ovadba.

ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA BIL PRIDRŽAN

V kraju Močle so policisti 8.11.2017 ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,84 mg/l. Ker si voznik ni uredil prevoza je bilo zoper navedenega odrejeno pridržanje. Zoper kršitelja je bil sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

VLOM V TRGOVINO

Dne 10. 11. 2017 ob 3.35 uri, so bili policisti obveščeni, da se je sprožil alarm v trgovini Kašča v Lesičnem. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je bilo v objekt vlomljeno. Storilec je pregledal notranjost objekta, vendar ni ničesar odtujil. Zoper nepridiprava bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

POSKUS SAMOMORA Z USTRELITVIJO

Dne 12. 11. 2017, so policisti posredovali v kraju Kunšperk, kjer je občan poskušal storiti samomor z ustrelitvijo s pištolo za omamljanje živali. Na kraju so mu reševalci nudili prvo pomoč, na kar je bil s helikopterjem odpeljan na nadaljnje zdravljenje v urgentni center bolnice Ljubljana. O dogodku bomo tožilstvo obveščali s poročilom.

Roman GRABROVEC, mag., KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE – Višji policijski inšpektor II

celjanka-polsi-klik