Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 16. 11. 2017 (vozil ne da bi videl avtošolo, kraja zlatnine, Urugvajec, …)


Udaril ga je

Dne 8. 11. 2017 je v šoli na območju Šentjurja en učenec udaril drugega in mu povzročil poškodbo, ker je povzročitelj poškodbe še mladoleten, bomo zoper njega podali obdolžilni predlog na sodišče v Celje.

Trčili so v divjad

Dne 9. 11. 2017 je voznik na relaciji Dolga Gora–Sladka Gora trčil v srno. Policisti so odstopili od ogleda in vozniku izdali obvestilo. Dve povoženji srnjadi so policisti obravnavali tudi 13. 11. 2017.

Odtujil je zlatnino

Dne 10. 11. 2017 je naš občan obvestil PP, da je bil v bolnici Celje na zdravljenju. Tam mu je neznanec, ki je nedvomno vedel, kje biva, odtujil ključe njegovega doma. S ključi je neznanec neovirano vstopil v hišo, jo preiskal in odtujil zlatnino v vrednosti 3.500,00 €.

Zaseg vozila

Dne 10. 11. 2017 so v Dobju policisti zasegli vozilo mlajšemu vozniku, ki je vozil prehitro in na znak policista svojega vozila ni ustavil. Policisti so ugotovili, da je voznik storil opisane prekrške, ker še nima vozniškega dovoljenja in pravil še ne pozna. Sodnik za prekrške v Celju bo odločil, če bo lastniku vozila vozilo vrnjeno.

Asistenca v PB Vojnik

Zdravstveno osebje iz Šentjurja je 12. 11. 2017 zaprosilo za asistenco policije, saj je občan nag vpil na domače in se vedel nerazsodno. Zdravstveno osebje ga je odpeljalo v Psihiatrično bolnišnico Vojnik, policisti pa so mu nadeli sredstva za vezanje in vklepanje in tako preprečili nadaljnje ogrožanje oseb.

Postopki s tujci na avtocesti

Na avtocesti A1, na območju PP Šentjur, so imeli policisti v postopku dva tujca. Državljan Urugvaja se je na območju EU brez dovoljenja zadrževal 3 leta, državljan Avstrije pa je imel pri sebi prikrito hladno orožje, in sicer zložljiv nož v obliki bančne kartice. Obema tujcema je bila izrečena globa. Orožje zaseženo, državljan Urugvaja je bil z odločbo napoten iz EU.

Poskus samomora

Dne 15. 11. 2017 so policisti obravnavali poskus samomora. Oskrbeli so ga splošni bolnišnici Celje. Policisti pa bodo o tem napisali poročilo.

Pešci

Posebej  opozarjamo voznike motornih vozil, da so v teh mesecih še posebej pozorni na pešce. V naseljih in izven naselij, kjer lahko v temi in pogojih slabše vidljivosti pričakujemo pešce, zmanjšamo hitrost in se še posebej osredotočimo na vožnjo. Še preden sedemo za volan, poskrbimo za boljšo vidljivost tako, da očistimo vetrobranska stekla in preverimo delovanje svetlobnih teles.

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje, višji policist vodja izmene II