Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pevci s Ponikve zapeli manjšincem v Poreču


Ob prvi okrogli obletnici Slovenskega kulturnega društva Oljka Poreč so na svečani akademiji v dvorani Istarske sabornice glavni del kulturnega programa izvedli člani Mešanega pevskega zbora Sonce s Ponikve. 

V polni prekrasni dvorani, kjer jih je spremljal tudi šentjurski župan Marko Diaci, so nastopili pred nekaj eminentnimi gosti in s pesmijo polepšali večer pripadnikom slovenske manjšine v tistem delu Istre, kjer jih v društvu Oljka sodeluje okoli sto.

Več v prispevku portala Slovenci v sosednjih deželah (pevski prispevek se začne pri 4:05; klik!)

MePZ Sonce deluje 18 let, vseskozi pa ga kot zborovodkinja vodi Andreja Ocvirk, ki vodi tudi Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje.

V Poreču, kjer so domačini dobro poskrbeli za spremljevalni program, so z zborom prvič nastopili mladi pevci, ki dajejo garancijo, da bo zasedba še dolgo (po)ustvarjala.

“Sončki” se bodo naslednjič predstavili v domačem kraju, kjer bo v sredo, 6. decembra, dobrodelna prireditvev za šolski sklad ob 10-letnici izgradnje nove šole, ki nosi ime po kartografu Blažu Kocenu.

Nastopili bodo: Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Blaža Kocena Ponikva, MePZ Sonce, Ditka, Ansambel Gas, Urška Pevec, Big band Šentjur, Ansambel Lunca, Vokalna skupina Nežice, Julija Lubej, Vrtec Šentjur – enota Ponikva.

bR