Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kar trije karateisti KKKO pokalni zmagovalci sezone


V nedeljo, 5. novembra, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica organizirala zadnjo, 3. pokalno tekmo v katah, ekipnih katah in športnih borbah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovanja se je udeležilo 355 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 slovenskih karate klubov. Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je na dolgo pot proti Kanalu odpravilo 12 tekmovalcev.

V kategoriji kata – najmlajši je v celotni letošnji sezoni pokazal konstantno odlično formo in bil v samem vrhu Vinko Juraja. V treh pokalnih tekmah je osvojil vse možne točke. Tudi tukaj zmagal in tako postal pokalni zmagovalec za leto 2017.

Na drugem tatamiju se je tudi boril za pokalnega zmagovalca Grega Zbil v kategoriji kate – malčki. Na zadnji odločilni tekmi je prišel z dobrimi izvedbami do finala, tam sicer izgubil, vendar kljub vsemu po skupnem seštevku deli prvo mesto z tekmovalcev iz drugega kluba. Tudi Grega je osvojil naslov pokalnega zmagovalca za leto 2017. Ker Grega tekmuje tudi v borbah, je tako po skupnem seštevku v katah in športnih borbah osvojil še skupno prvo mesto.

V kategoriji kata – malčice se je odlično prebijala iz kroga v krog tudi Lea Bele. Tako na tekmi kot po skupnem seštevku osvojila odlično 2. mesto. Ana Bele pa je bil po skupnem seštevku tretja.

Naslednji, ki si je priboril finale in dosegel zmago na tekmovanju, je bil Luka Bele v kategoriji dečki in v skupnem seštevku pokalnih zmagovalcev osvojil drugo mesto.

Prav tako se je boj za skupino prvo mesto nadaljeval v kategoriji kata – mladinci. Tam sta Jan in Bor Hartl zopet pokazala, da upravičeno že kar nekaj let zapored zasedata najvišja mesta. V bratskem finalu sta prikazala vrhunske kate. Na koncu je po sodniški odločitvi slavil Bor, Jan pa je zasedel odlično drugo mesto. V skupnem seštevku je v katah mladinci kot tudi skupni pokalni prvak za leto 2017 postal – Jan Hartl, Bor pa je bil drugi.

V popoldanskem času so prišli na vrsto tudi borbaši. V športnih borbah je začel tudi tekmovati Grega Zbil, ki je v kategoriji kumite malčki osvojil 3. mesto. V borbah je tretje mesto zasedel tudi Luka Bele v kategoriji dečki do 40kg. Še zadnji borbaš, ki je osvojil medaljo, je bil Jakob Žumer v kategoriji dečki nad 45 kg. Po odličnih borbah in lepimi nožnimi tehnikami se je zavihtel na najvišjo stopničko in opozoril nase pred bližajočim se državnim prvenstvom.

Nastopili so tudi Tilen Prah, Filip Lotrič, Ana Bele, Nejc Kunštek in Žan Luka Lesnika, ki pa vidnejše uvrstitve na tej tekmi niso dosegli.

Tako je Karate klub Kozjansko in Obsotelje z štirimi zlatimi, tremi srebrnimi in dvema bronastima medaljama osvojil končno tretje mesto po skupnem seštevku na 3. pokalni tekmi Slovenije. Po končnem seštevku za Pokal Slovenije 2017 smo osvojili odlično zgodovinsko uvrstitev – končno 3.mesto.

Državno prvenstvu do 21 let je pred vrati, v sodelovanju s Karate zvezo Slovenije pa ga organizira prav naš klub. Lepo vabljeni 25. novembra k navijanju in podpori odličnim tekmovalcem.

Miha Romih, glavni trener