Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagovnica Resevna v središču Šentjurja prodana za dober milijon evrov


 

Blagovnica Resevna Šentjur je bila na nedavni dražbi prodana za več kot milijon evrov. Kupec naj bi bil šentjurski podjetnik Boštjan Maček.

Posel mora sedaj potrditi še pristojno sodišče.

Blagovnica Resevna je bila nekoč v lasti istoimenskega podjetja Resevna, ki je uspešno poslovalo vse od ustanovitve leta 1990, a naposled leta 2016 pristalo v stečaju.

Šetjurčani so od takrat nestrpno pričakovali, da bi se postopek prodaje objekta, ki stoji na eni izmed najbolj frekventnih točk v Šentjurju, kmalu uspešno zaključil, ter da bi ta del kraja ponovno zaživel.

Naposled se je to le zgodilo. Šentjurski podjetnik Boštjan Maček je namreč na dražbi za blagovnico odštel nekaj več kot milijon evrov. To je za radio Štajerski val včeraj potrdila tudi upraviteljica Jerneja Pečoler.

Dejala je, da je bil poslovni objekt s parkirišči, za katerega izklicna cena je znašala 1.028.000 evrov, prodan za nekaj več od tega zneska. Ostala pa je skrivnostna glede kupca, saj vsi postopki še niso končani. Kupec mora po podpisu pogodbe namreč še plačati kupnino, nakup pa mora zatem potrditi še sodišče.

Maček je že pred časom kupil in obnovil tudi sosednji objekt, kjer je bila nekoč uprava Resevne.

Sedanji najemniki v blagovnici imajo sicer pogodbe še do aprila.