Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani še enkrat presenetili; Podčetrtani zmagali za točko


Po končani sodniški stavki se je s tekmami drugega kola začelo novo državno prvenstvo v košarki. V uvodni tekmi so šentjurski košarkarji ponovili uspeh s torkove mednarodne tekme, saj so pred domačo publiko proti Domžalčanom vpisali zmago.

Šentjur se je nekaj dni pred tekmo okrepil s Sandijem Čebularjem, ki pa tokrat zaradi bolezni ni bil v kadru domačega trenerja.

Uvodnih sedem minut je bilo izenačenih, potem pa je s serijo 11 točk domačim uspelo povesti 19:11. Gostje so kmalu ujeli priključek, ekipi pa sta polčas končali poravnani. V zadnjem trenutku je, verjetno s kakšnim korakom preveč, s sredine zadel Matic Maček.

Drugi polčas se je začel z gostujočo serijo 0:10, domači pa so še nekaj prej izpolnili bonus. Gostitelji si niso predali in po zaslugi trojca Miloš Pešić-David Gabrovšek-Maček v 27. minuti ujeli Domžalčane.

Vse do sredine četrte četrtine so gostje za odtenek vodili, potem pa je pet točk prispeval Marko Popadić. V zadnjih minutah so domači na krilih bučne publike uspeli ohraniti manjšo prednost. Po izključitvi Popadića je zadnja prosta meta za domače zadel kapetan Tomaž Bolčina, na drugi strani pa gostje niso uspeli izsiliti podaljška.

Šentjur : Helios Suns 79:76 (19:13, 14:20, 19:21, 27:22)

Pešić 23, Maček in Popadić 16, Gabrovšek 11, …

Andrej Žakelj, trener Šentjurja: “Čestitke fantom za borbeno igro. Kljub slabši igri in slabšemu dnevu so dokazali, kako se bori za klubske barve in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Igro na današnji tekmi moramo čimprej pozabiti, saj ni bila na našem nivoju. Zmaga šteje, mi pa že razmišljamo o naslednjem nasprotniku.”

Ostale tekme
HOPSI POLZELA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 73:80
KRKA : PETROL OLIMPIJA 74:96
ZLATOROG LAŠKO : SIXT PRIMORSKA 76:81

Rogaška bo uvodno tekmo odigrala nocoj ob 19.00, in sicer pri Iliriji v Hali Tivoli.

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Naše misli so povsem osredotočene na borbo za uvrstitev v Ligo za prvaka, nikakor ne moremo že razmišljati o novi uvrstitvi v finale. Vsako tekmo bomo poskušali odigrati na maksimumu. Cilj je vsekakor priti med najboljših osem, ne bomo se obremenjevali z mestom, na katerem bomo zaključili ta prvi del. Če bo ta cilj izpolnjen, se bomo pogovarjali o načrtih za drugi del. Začetek Lige Nova KBM je malce pozen, a za nas še skoraj prehiter, saj imamo težave s poškodbami. Upam, da bomo čim prej kompletni.”

Naslednjo soboto Šentjurčane čaka gostovanje v Kopru.

§ § §

Začelo se je tudi tekmovanje v 2. slovenski košarkarski ligi, kjer po enoletni prvoligaški avanturi, naše območje znova zastopajo Podčetrtani.

Značilnost tekme je bila izjemna izenačenost. V prvem polčasu je najvišja razlika za katerokoli ekipo znašala pet točk. Ob koncu tretje četrtine so termalci povedli za pol ducata točk, na začetku zadnjega dela pa za osem. Vseeno se je končalo bolj tesno, gostitelji pa so bili po tekmi zadovoljni z zmago.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GROSUPLJE 90:89 (26:21, 16:23, 27:22, 21:23)
Strnad 26, Cerkovnik 20 (12 skokov), Karavdić 14, …

Ostale tekme

LJUBLJANA : BRINOX MEDVODE 68:77
LTH CASTINGS : PORTOROŽ 74:50
MESARIJA PRUNK SEŽANA : PARKLJI 81:68
KONJICE : CELJE 70:75
PLAMA PUR : ECE TRIGLAV 56:70

MVP 2. kola 2. SKL je postal Anže Cerkovnik (Terme Olimia Podčetrtek). Na tekmi proti Grosupljemu je v statistiko vpisal 20 točk, 12 skokov, 2 podaji, 2 ukradeni žogi in eno blokado. Tekmo je končal z valorizacijo 30.

V sredo, 18. oktobra, bo ob 19.00 na sporedu zaostala domača tekma z vrsto iz Škofje Loke. 

*foto: Kvirina Martina Zupanc/KK Šentjur