Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška do zmage pri Dončićevih po kar dveh podaljških


V zadnji tekmi prvega igralnega vikenda v novem košarkarskem državnem prvenstvu je ekipa Rogaške gostovala v Hali Tivoli v Ljubljani, kjer je po novem domicil novincev v ligi, Ilirije.

Večino prve četrtine so imeli pobudo Slatinčani, ki so igrali brez Dragana Đuranovića in v tem delu tekme največ vodili za štiri točke. Varovanci Saše Dončića so na začetku druge četrtine uspeli povezati 10 točk in povesti 33:24. Rogaška se je uspela približati na tri, a je Ilirija kmalu vodila za 10, polčas pa se je končal s 42:33.

V 26. minuti je Ilirija preko 38-letnega veterana Jasmina Hukića povedla za 11 točk, Slatinčani pa so do konca periode zaostanek znižali na sedem.

Sredi zadnje četrtine je Miha Fon zadel eno od 12 trojk Rogaške, ki je po dolgem času prešla v vodstvo. Ekipi sta nadaljevali izjemno izenačeno, 21 sekund pred koncem rednega dela pa je Ivan Batur izenačil na 74, Ilirija pa ni sestavila napada za zmago.

Tudi dodatnih pet minut ni dalo zmagovalca, ekipi pa sta si bili še naprej izjemno blizu. V drugem podaljšku je Rogaški uspelo pobegniti na pol ducata točk prednosti, a so domači pol minute pred koncem prišli na 90:92. Slatinčani so nadalje zadeli štiri proste mete. Na drugi strani je Ilirija dosegla koš po namerno zgrešenem prostem metu – 93:96. Tri sekunde pred koncem je Mitja Nikolić uspešno prosto metal, žilava Ilirija pa je vseeno še uspela zadeti nov koš – 95:98, kar je bil tudi končni izid.

S tem je bila prekinjena tudi izjemno dolga serija zmag Ilirije, ki je dobila vse tekme v tretji in v lanski sezoni še v drugi ligi.

Ilirija : Rogaška 95:98 (23:24, 19:9, 21:23, 11:18, 8:8, 13:16) * po dveh podaljških
Pajić 22, Batur 18, Nikolić 16, Davis 15, Fon 13, Kosić 11, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekmo smo odigrali brez prave energije, kar se je odrazilo predvsem v ogromni razliki v številu skokov pod obema obročema. V drugem polčasu smo se uspeli priključiti, na koncu pa smo srečno izvlekli zmago. Jasno je, da pri nas stvari niso najboljše. Trenutno je najbolj pomembno, da smo tekmo zmagali. Upam na čim boljše nadaljevanje sezone.”

Rogaška bo v okviru 2. jadranske lige v sredo ob 19.00 gostila Split. V soboto bo v Ratanski vasi ob 19.00 tekma s Krko.