Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: torek, 24. 10. 2017 (ugriz psa, smrt motorista, tatvina sadik,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 16. 10. 2017 in 23. 10. 2017

UGRIZ PSA

Dne 16. 10. 2017, so bili policisti obveščeni, da je pes, ki je bil sicer na povodcu, napadel in ugriznil občanko, katera je na sprehod peljala svojega psa. Prav tako je pes ugriznil oškodovankinega psa. Zaradi navedenega je bil lastnici psa, ki je napadal, izdan plačilni nalog. Prav tako pa so policisti o dogodku obvestili VURS.

SMRTNO SE POŠKODOVAL MOTORIST

Dne 16. 10. 2017, so v kraju Grliče obravnavali prometno nezgodo v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Slednji je zaradi neprilagojene hitrosti z motorjem zapeljal iz vozišča ter se zaletel v stanovanjsko hišo. Po trčenju je motorista vrglo na vozišče, kjer je obležal. Poškodbe so bile tako hude, da je voznik na kraju umrl.

POŠTARJA UGRIZNIL PES

Dne 18. 10. 2017, so bili policisti obveščeni, da se je v kraju Drensko Rebro poštar pripeljal do ene od hiš. Pri tem se je tam iz verige utrgal pes ter poštarja ugriznil. Zaradi navedenega je moral navedeni iskati zdravniško pomoč. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog.

ZAPELJALA Z VOZIŠČA

S strani voznice osebnega vozila so bili policisti obveščeni, da je v Hajnskem udeležena v prometni nesreči do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje neznanega voznika tovornega vozila, ki je odpeljal v smeri Podčetrtka. V primeru izsleditve povzročitelja mu bo izdan plačilni nalog.

TATVINA SADIK

Dne 19. 10. 2017, so bili policisti s strani JZ Kozjanski park obveščeni, da jim je neznani storilec v Podsredi, tekom noči odtujil štiri sadike enoletnih jablan in hrušk. Z dejanji jih je oškodoval za približno 50 €. Zoper storilca bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

ZASEG VOZILA

Dne 19. 10. 2017, so policisti v kraju Babna Gora ustavili voznika osebnega vozila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.11 mg/l. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa je bil na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

NEVARNA VOŽNJA

Policisti PP Šmarje so dne 19. 10.2017, ustavljali voznika osebnega vozila, kateri je prekoračil omejitev hitrost. Ker na znake policistov voznik ni ustavil temveč z vožnjo nadaljeval, so se policisti zapeljali za njim. Voznika so kmalu uspeli ustaviti, nakar je pri postopku bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus pokazal 0,87 mg/l. Zoper voznika so bila uporabljena prisilna sredstva, vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo zaradi nevarne vožnje na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

ŽALIL NATAKARICO

V večernem času dne 20. 10. 2017, so bili policisti obveščeni, da je v lokalu v Grobelnem oseba, katera se do natakarice vede nesramno in žaljivo. Oseba je pred prihodom policistov kraj zapustila, zaradi česar mu je bil plačilni nalog izdan naknadno.

PROMETNA NESREČA Z TELESNIMI POŠKODBAMI

21. 10. 2017, so policisti v naselju Bistrica ob Sotli obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi izsiljevanja voznika osebnega vozila, kateri je trčil v drugo vozilo. Pri tem se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Povzročitelju državljanu RH je bila izdana globa.

 

Roman GRABROVEC, mag. KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE – Višji policijski inšpektor II