Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: ponedeljek, 30. 10. 2017 (najden mrtev, požig drv,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 23. 10. 2017 in 30. 10. 2017

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

23.10.2017 so policisti PP Šmarje ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, prav tako pa je bil voznik začetnik. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Vožnjo pod vplivom alkohola bo moral pojasniti sodniku za prekrške.

ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

25.10.2017 so bili v Podčetrtku izsledeni štirje državljani Irana, za katere je bilo ugotovljeno, da so državno mejo prestopili izven mejnega prehoda. Ob prijetju so vsi štirje tujci zaprosili za mednarodno zaščito AZIL. V bližini je bil izsleden tudi sprovajalec, prav tako državljan Irana, kateri je ilegalne pribežnike nameraval odpeljati v Nemčijo. Zoper sprovajalca je bila napisana kazenska ovadba, ilegalni prebežniki pa so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

NAJDEN MRTEV

27.10.2017 so bili policisti obveščeni, da je v bližini stanovanjske hiše najden negiben moški. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je moški mrtev, na truplu pa ni bilo najdenih sledov nasilnega dejanja. Kljub temu je bila s strani dežurne zdravnice odrejena sanitarna obdukcija. V zvezi tega bomo obvestilo državno tožilstvo.

PROMETNA NEZGODA

28.10.2017 so bili policisti obveščeni da se je zgodila prometna nezgoda. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je voznik kombiniranega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil pred seboj vozeče vozilo. Voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu sta se telesno poškodovala, iskala sta zdravniško pomoč v bolnici Celje. Vozniku kombiniranega vozila je bil na kraju izdan plačilni nalog.

POŽIG PRI LOPI GOSPODARSKEGA POSLOPJA

28.10.2017 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na drvah ob leseni lopi. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je zagorelo na drvah, ki so bile naložene na višino okoli pol metra. Požar so opazili domači, kateri so ogenj uspeli pogasiti pred prihodom gasilcev. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da so podani elementi kaznivega dejanja. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil o storilcu. Na samih drvah pa je nastala minimalna škoda.

Roman GRABROVEC, mag. – komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

ditka-feri-polsi-klik