Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 10. 2017 (alkohol, prometne nesreče, lovska nesreča,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 25. 9. 2017 in 2. 10. 2017

VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA

25.6.2017 so policisti PP Šmarje ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznica ne poseduje vozniškega dovoljenja. Osebni avto smo ji zasegli in tako preprečili nadaljnje vožnje. Globo bo voznici odmerilo sodišče prav tako bo sodišče odločilo o nadaljnji usodi avtomobila.

PROMETNA NEZGODA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

25.9.2017 smo bili obveščeni, da se je v Šentvidu pri Grobelnem zgodila prometna nezgoda med dvema voziloma. Povzročitelj je odpeljal iz kraja ne da bi udeleženi voznici nudil podatke. Povzročitelj je bil izsleden v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je v času nezgode vozil tudi pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Voznik se bo moral za svoja dejanja zagovarjati pred sodiščem.

PROMETNA NEZGODA

26.9.2017 smo bili obveščeni, da se je na »Smehovem klancu« zgodila prometna nezgoda z udeležbo treh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nezgode zaradi vožnje po levi strani voznika osebnega avtomobila ki je trčil v nasproti vozeče vozilo. Zatem je prišlo do trčenja še z enim vozilom. Zaradi nezgode je bila ceste nekaj časa popolnoma zaprta. V nezgodi sta se dva voznika lažje telesno poškodovana. Na kraju je bila izdana globa povzročitelju prometne nezgode.

KRŠITV V ZVEZI VAROVANJA OKOLJA

28.09.2017 smo bili obveščeni da občan v neposredni bližini svojega doma na svojem zemljišču izkopal večjo jamo v katero je odložil avtomobilske izrabljene pnevmatike, ter druge odpadne dele od osebnih vozil in nato vse skupaj prekril z zemljo. Glede ugotovitev bodo obveščene inšpekcijske službe.

PROMETNE NEZGODE

29.09.2017 se je v bližini bencinskega servisa v Šmarju pri Jelšah pripetila a prometna nezgoda z udeležbo treh vozil. Do nezgode je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila kateri je trčil v pred seboj vozeče vozilo, katerega je nato potisnilo še v pred njima vozeče vozilo. V nezgodi ni bil nihče telesno poškodovan, nastala je le materialna škoda na vozilih. Na kraju je bila povzročitelju izdana plačilni nalog zaradi vožnje z prekratko varnostno razdaljo.

Istega dne smo bili obveščeni, da se je nezgoda zgodila tudi na relaciji Platinovec-Rakovec. Na kraju je bilo ugotovljeno da je do nezgoda prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zaradi česar je trčil v betonski prepust. Na kraju je bil vozniku izdan plačilni nalog.

VLOM V VIKEND

30.9.2017 smo bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v vikend v okolici Podsrede. Lastnik iz notranjosti ne pogreša ničesar. Na objektu je z vlomom nastala materialna škoda. V zvezi navedenega dejanja policisti storilca še iščemo.

PRIDRŽANJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

30.9.2017 je bil ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da kaže voznik znake opitosti od alkohola zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod precej preveliko stopnjo alkohola. Voznik bo moral razloge svojega početja obrazložiti na sodišč.

NESREČA MED IZVAJANJEM LOVA

01.10.2017 smo bili obveščeni, da se je med izvajanjem lova pripetila zgoda z lovskim orožjem. Do nezgode je prišlo zaradi nepazljivosti lovca, kateri je z lovsko puško pomeril v žival, katera je bila v teku in ustrelil v trenutku ko je bila žival v ravnini proti drugemu lovcu. Lovec je bil pri streljanju lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. Pri ogledu kraja in zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da so podani elementi za kaznivo dejanja. Zaradi tega je bilo orožje lovcu, ki je streljal zaseženo in bo zoper njega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo. Poškodovani lovec se bo zaradi kršitve Zakona o orožju moral zagovarjati pred prekrškovnim organom. Orožje v posesti obeh lovcev je bilo zaseženo in bo poslano na UE skupaj z predlogom, da se preveri ali sta lovca se zanesljiva za posedovanje lovskega orožja.

Roman GRABROVEC, mag. – komandir policijske postaje višji policijski inšpektor II

neprilagojeni-polsi-klik