Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mejnem prehodu Dobovec v tovornem vozilu našli dva ilegalna prebežnika


Včeraj so policisti na Mejnem prehodu Dobovec, pri vstopu v Slovenijo kontrolirali 39-letnega srbskega voznika tovornega vozila s priklopnikom. Ugotovili so, da prevaža dva ilegalna prebežnika.

Kot poročajo s Policijske uprave Celje je policist na nakladalnih vratih tovornega vozila in na ceradi prikolice opazil blatne sledove in posumil, da se je nekdo na tistem mestu vzpenjal v tovorno  vozilo. Pri dodatnem pregledu je opazil prerezano cerado na priklopnem vozilu, ki je bila na grobo prešita z vrvico.

Predhodno so sicer že opravili tudi meritve s CO2 testerjem, ki pa v priklopnem vozilu ni zaznal prisotnosti povišanega CO2.

Kljub temu, da naprava ni zaznala povišane prisotnosti CO2, so se policisti odločili za pregled notranjosti vozila in ugotovili, da sta bila na sredini priklopnega vozila med tovorom skrita dva 24-letna državljana Afganistana. Pri sebi sta imela le registracijske izkaznice Republike Srbije, iz  katerih so bili razvidni osebni podatki. Drugih dokumentov in osebne prtljage nista imela.

Afganistanska državljana sta v tovorno vozilo najverjetneje vstopila na avtocestnem počivališču Rastovica, v bližini Županje, v Republiki Hrvaški, kjer je voznik počival, po počitku pa neprekinjeno vozil do Mejnega prehoda Dobovec.

Oba ilegalna prebežnika so policisti včeraj že predali Hrvaškim varnostnim organom, ki so z njima izvedli nadaljnje postopke.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi