Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Med Bučami in Kozjim odslej po novi cesti (video)


V petek so cestni odsek med Bučami in Kozjim v dolžini 1,640 metrov uradno predali svojemu namenu. Na otvoritvi sta bila poleg domače županje Milence Krajnc prisotni še minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter direktor direktorata RS za infrastrukturo Damir Topolko.

ki_1

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je zaključila s projektom preplastitve ceste Buče – Kozje. V letošnjem letu je bila izvedena še zadnja etapa obnove ceste R3-684/7460 Prelasko – Buče – Kozje. Tadnja faza obnove je zajela cestišče v skupni dolžini 1640 metrov.

Gradbena dela so vključevala obnovo spodnjega in zgornjega ustroja ceste, širitev vozišča ter postavitev prometne signalizacije in lesene varnostne ograje. Vrednost gradbenih del je znašala 642.223,47 EUR in so bila v celoti financirana s strani Direkcije RS za infrastrukturo.

Program ob otvoritvi so popestrili učenci OŠ Kozje, brbončice obiskovalcev so razvajali članice Društva kmetic Ajda in Vinotoč Gruska, prvi pa so imeli čast prevoziti uradno odprt prenovljeni odsek ceste Buče-Kozje traktoristi starodobniki.

Otvoritveni trak so v družbi županje prerezali minister dr. Peter Gašperšič, minister Zdravko Počivalšek, direktor direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko ter vodja sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart.

V spodnjem videu lahko prisluhnete županji ter obema ministroma.

Z odprtjem ceste so se pohvalili tudi na uradnem Twitter profilu Ministrstva z infrastrukturo

K. C.