Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tinsko 2017 – 7. likovna delavnica, 7 šol, 20 otrok


3. oktobra je bilo na vrhu Tinskega zopet živahno in razposajeno, saj so člani Turističnega društva Tinsko gostili likovno nadarjene učence, ki so se prelevili v prave slikarske mojstre.

likovna-delavnica-tinskoNabor sodelujočih šol se iz leta v leto veča, saj se vsi zavedajo, da je takšna izkušnja za otroke nekaj posebnega. Letos so sodelovali učenci 4. in 5. razredov naslednjih šol: OŠ Šmarje pri Jelšah, POŠ Šentvid, POŠ Kristan Vrh, POŠ Sveti Štefan, POŠ Zibika, POŠ Pristava pri Mestinju in 1. OŠ Rogaška Slatina.

Velika zasluga za ta dogodek gre akademskemu slikarju Janku Oraču, ki je v naših krajih zelo dejaven in z veliko vnemo to delavnico vodi že 7 let.

Otroke vsako leto povabi v svoj atelje na Tinskem in jim na preprost način predstavi delo slikarja. Nato v nekaj urah slikanja s pravimi akrilnimi barvami in njegovimi nasveti večina otrok ustvari 2−3 slike, na katerih se pojavljajo različni motivi iz narave, a med vsemi prevladujeta cerkvi.

Da delo otrok ne ostane neopaženo, organizatorji poskrbijo takoj po zaključku delavnice, ko pripravijo razstavo nastalih izdelkov tudi za starše, ravnatelje, župane idr..

Otroci s ponosom zrejo v svoje umetnine in jih primerjajo z drugimi ter komaj čakajo, da bodo slike razstavljene na njihovi šoli, kar je postala vsakoletna praksa.

S pomočjo Občine Šmarje pri Jelšah in ob podpori ravnateljev sodelujočih šol je prihodnost otroške likovne delavnice na Tinskem zagotovljena.

pivo-fest-osn