Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V šmarski občini deževje povzročilo šest plazov, potencialnih še nekaj (foto)


Na območju občine Šmarje pri Jelšah so zadnje obilne padavine po podatkih spletnega mesta tamkajšnje lokalne skupnosti povzročile sprožitev petih večjih plazov, ki so poškodovali javno cestno infrastrukturo, en plaz pa ogroža zasebni dovoz.

Od zgodnjih jutranjih ur potekajo interventna sanacijska dela, ki jih opravljajo izvajalci letnega vzdrževanja cest na območju občine. En odsek javne ceste je še neprevozen.

Posedek na cesti Loka pri Žusmu-Babna Gora; foto: Občina Šmarje pri Jelšah
Posedek na cesti Loka pri Žusmu-Babna Gora
Plaz na cesti Kamenik-Sedovec
Plaz na cesti Kamenik-Sedovec

Na cesti Loka pri Žusmu–Babna Reka–Strtenica se je pod domačijo Smole posedlo cestišče v dolžini 30 metrov, zaradi česar je cesta še vedno neprevozna. Delna sanacija bo končana v dveh dneh. Dostop do domačije je mogoč iz smeri Sv. Štefan–Strtenica.

Dva plazova sta se sprožila na cesti Kamenik–Sedovec. Zemljino pri domačiji Murko so že odstranili s cestišča, pri domačiji Zidar pa bo do večera odstranjena zemljina in postavljena kamnita zložba.

Na cesti Sodna vas–Tinsko–Loka pri Žusmu je pod domačijo Krašovec v zgodnjih jutranjih urah zgrmel plaz v dolžini približno 25 metrov. Dopoldne so zemljino odstranili, tako da je promet spet mogoč. Na tem odseku bo v prihodnje nujna izgradnja podpornega zidu.

Na cesti Loka pri Žusmu–Babna Gora se je v dolžini 30 metrov cestišče posedlo za pol metra. Začasno je bilo cestišče sanirano, tako da je omogočena prevoznost, v prihodnje bo nujna celovita sanacija.

Še en plaz je evidentiran v naselju Zgornje Tinsko. Pri rekonstrukciji zasebnega dovoznega priključka do stanovanjskega objekta se je zaradi padavin sprožil plaz, ki objekta ne ogroža, sta pa močno poškodovana parkirišče in dovozna cesta.

Čez dan so prejeli še nekaj obvestil o manjših plazovih, ki ogrožajo cestno infrastrukturo. Ekipe občinskih strokovnih služb so vseskozi na terenu.

*foto: Občina Šmarje pri Jelšah

polovicka_celje_klik