Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Središče Kalobja s prenovljeno cesto


Na Kalobju so včeraj odprli prenovljeno cesto skozi središče naselja, s čimer ima naselje, ki leži na 600 metrih nadmorske višine, sedaj urejeno tudi večino infrastrukture.

Cesta je bila razširjena na pet metrov v skupni dolžini 380 metrov in 100 metrov proti pokopališču. Na novo je bila urejena javna razsvetljava, zamenjan je bil vodovod, urejena meteorna in fekalna kanalizacija, urejene so bile nove škarpe pod župniščem, pri POŠ Kalobje in PGD Kalobje. Na novo je urejena tudi telekomunikacijska kanalizacija, v zemljo pa je bil položen nadzemni nizkonapetostni električni vod.

Dela je izvajalo podjetje Nizke gradnje Kladnik, njihova pogodbena vrednost pa je znašala nekaj manj kot 279.000 evrov.

Pri gradnji je prišlo do kar nekaj nesoglasij, na kar so opozorili tudi slavnostni govorniki. Med drugim je težava tudi v lastnikih gradbenih parcel, ki ne gradijo, na drugi strani pa je zaradi tega onemogočena gradnja drugih interesentov. Župnik Peter Orešnik je med drugim dejal, da se blagoslov včasih bolj prime ceste kot ljudi. Če ne bi prišlo do zamikov in šumov pri komunikaciji, bi bilo odprtje usklajeno z gasilsko proslavo ob 50-letnici društva, ki so jo tudi sicer večkrat preložili. Pred krajani je sedaj še vedno nekaj trdih orehov, saj je cesta, ki vodi proti Jakobu pri Šentjurju v slabem stanju, prav tako pa je načeta prometnica, ki se regionalni cesti priključi v Jezercah. Tam je tudi sedež društva ljubiteljev motorjev znamke Tomos, ki so v velikem številu zaznamovali odprtje kalobške pridobitve.

polovicka_celje_klik