Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznovanje 80. obletnice PGD Zibika in prevzem novega moštvenega vozila (foto, video)


Minulo soboto je po Zibiki odmeval rek: “Lepo je biti gasilec”. Kako tudi ne, saj so člani PGD Zibika praznovali 80. obletnico društva ter namenu predali novo moštveno vozilo GVM-1 znamke Peugeot Boxer. 

Ob velikem prazniku so izdali zbornik, v katerem preberemo naslednje vrstice: “… naše pridobitve in uspehi niso od danes, ampak so sad dolgoletnega dela, sad tradicije in nadaljevanja na temeljih, ki so jih zastavili ustanovni člani leta 1937.” 

Izvemo tudi, da so bili začetki v povojih, društvo najprej ni imelo svojih prostorov, opreme je bilo malo, ko je leta 1939 udarila vojna je bilo kar nekaj članov tudi mobiliziranih v nemško vojsko. Z vztrajnostjo in trdnim korakom ter vizijo pa je članom skozi vsa leta ne glede na ovire, na katere so naleteli, uspevalo, da so združevali ljudi in jim pomagali, ko je bilo to potrebno.

80 let je dolga doba in pomembno je, da družbo vseskozi deluje složno, kajti le v slogi je moč, kar so gasilci PGD Zibika že večkrat dokazali.

kolaž
V počastitev okroglega jubileja so gasilci pripravili tudi tradicionalno gasilsko parado, v kateri so paradirali člani sosednjih in pobratenih društev, za njimi je sledila še parada vozil.

O novi pridobitvi za katero so zaslužni ne le gasilci, temveč tudi občina Šmarje pri Jelšah in vaščani ter botri je v uvodnem nagovoru spregovoril predsednik društva, Janez Bele. Kaj vse je še povedal lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Besedam se je pridružil predsednik GZ Šmarje pri Jelšah, Erik Strašek, ki je med drugimi poudaril prenašanje znanja iz ene generacijo v drugo ter požrtvovalnost, ki se je gasilci PGD Zibika poslužujejo.

Navzoče je v nadaljevanju nagovoril še podžupan občine Šmarje pri Jelšah, Davorin Vrečko, ki je čestital društvu za na novo pridobljeno vozilo ter se hkrati zahvalil za družbeni doprinos, saj kraji brez prostovoljnih društev ne bi bili kakršni so.

Ob koncu je spregovoril še namestnik predsednika GZ Slovenije, Janko Cerkvenik ter članom zaželel srečno in varno vožnjo.

Po kratkem kulturnem programu za katerega so poskrbeli učenci podružnične osnovne šole Zibika ter lokalna skupina Libertas in oktet Zibika je sledil blagoslov novega vozila. Vozilo je bilo tako nared za na novo prevožene kilometre svojih članov.

Še fotogalerija:

Tina Fajs

iskrena-copata-polsi