Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 9. 2017 (neznanki ukradli denar, hlod prevrnil traktor, nasilje v družini,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 28. 8. 2017 in 3. 9. 2017

VLOM V GRADBENI KONTEJNER

Dne 28.08.2017 je bil OKC PU Celje obveščen o vlomu v gradbeni kovinski kontejner. Na kraju je bilo ugotovljeno da je neznanec vlomil v gradbeni kontejner na gradbišču ceste v Zibiki. Iz notranjosti je odtujil nekaj gradbenih strojev. Z dejanjem je oškodoval podjetje ki gradi cesto za okoli 3000 EURO-v.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

Dne 28.08.2017 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila občanka, katera je povedala da sta se prejšnega dne na javni prireditvi z bivšim zakoncem sprla. Zaradi kršitve Javnega reda in miru mu bo izdan plačilni nalog.

O kršitvi JRM so bili policisti obveščeni tudi dne 30.08.2017 v večernem času, ko sta se dva znanca najprej sprla nakar pa še izmenjala nekaj udarcev. Starejšemu je bil na kraju izdan plačilni nalog, mlajši pa se bo zaradi mladoletnosti moral zagovarjati pred sodnikom. Slednjemu je na kraju nudil zdravniško pomoč dežurni zdravnik saj je zadobil lažje poškodbe.

ODVZETA VOZNIŠKA DOVOLJENJA ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu je Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obravnavala dva voznika, katerima so policisti odredili preizkus z alkotestom in je alkotest pokazal vrednost nad 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznikoma je bilo odvzeto vozniško dovoljenjo in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper oba pa je bil podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na sodišče. Grozi jim prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in visoka globa.

Prav tako pa so policisti imeli v postopku še štiri voznike, kateri so bili prav tako preizkušeni z alkotestom in je rezultat pokazal manj kot 0,52 mg/l in jim je bilo vozniško dovoljenje odvzeto le za 24 ur. Ob ugotovitvi vinjenosti jim je bil izdan plačilni nalog, vozniško dovoljenje pa so lahko prevzeli po 24 urah.

TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE

Dne 31.08.2017 je občan obvestil OKC PU Celje, da je bila storjena tatvina denarja iz njegove stanovanjske hiše. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dne 29.08.2017 v dopoldanskem času do stanovanjske hiše prišle dve neznani ženski, kateri so se z prijaviteljevo mamo pogovarjale in jo zamotile. Ta čas pa je po vsej verjetnosti izkoristila tretja neznana ženska, ki je vstopila v stanovanjsko hišo, pregledala notranjost in iz kuverte ki jo je našla v hiši odtujila denar, katerega je imela oškodovana shranjenega. Ena ženska je bila stara okoli 40 let druga pa nekoliko več, obe pa so govorili v srbohrvaškem jeziku. Do hiše so se pripeljale z neznanim avtomobilom verjetno znamke Škoda manjše in novejše izvedbe. Vse občane, ki bi karkoli vedeli o pojavu takšnega vozila ali žensk danega opisa, vas prosimo, da nas o tem obvestite na 113, na telefonsko številko PP Šmarje pri Jelšah ali anonimno številko policije.

Zaradi omenjenega dejanja vse občane opozarjamo, da ob podobnem obisku neznanih oseb, ki bi vas želeli zamotiti le te takoj odslovite, o tem obvestite policijo in bližnje sosede ali prijatelje.

NEZGODA Z KMETIJSKIM TRAKTORJEM

Dne 31.08.2017 so bili policisti obveščeni, da se je zgodila nezgoda s kmetijskim traktorjem pri spravilu hlodovine. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka s svojim kmetijskim traktorjem iz gozda spravljala hlodovino, pri tem se je vlečeni hold zataknil za panj. To je imelo za posledico da se je traktor prevrnil pri tem pa poškodoval občanko. Zaradi poškodbe je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. O nezgodi bomo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

UMAZANO VOZIŠČE

Dne 2.9.2017 so bili policisti obveščeni, da je na cesti več blata, kar za voznike v cestnem prometu predstavlja večjo nevarnost. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik zemljišča opravljal siliranje in silažo vozil z kmetijskimi traktorji na svojo kmetijo. Ker je bilo deževno, njiva pa mokra, kmetijski traktorji ki so silažo odvažali iz njive pa so zemljo nanašali na cesto. Ceste niso mogli takoj očistiti. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ker je čas siliranja vse traktoriste, ki silažo vozijo na domove po javnih cestah pozivamo, da kolesa traktorjev in prikolic preden zapeljajo na cesto očistijo in s tem preprečijo nanos blata na cesto.

PROMETNA NEZGODA

Dne 2.9.2017 so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi v kateri je udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je je voznik zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje in razmere na cesti ni prilagodi, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal iz ceste preko kolesarske steze in trčil brežino. V nezgodi ni bil nišče telesno poškodvan. Na kraju je bil vozniku izdan plečilni nalog.

NASILJE V DRUŽINI TER IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

Dne 3.9.2017 je po telefonu občanka na OKC PU Celje naznanila kaznivo dejanje nasilje v družini. Od oškodovanke je bil sprejet zapisnik. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se je oškodovanka s svojim mladoletnim sinom, zaradi strahu in nasilnega vedenja, od moža odselila. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja oškodovanki in njunemu sinu. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

grobelnofest-polsi-klik