Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske Postaje Šmarje pri Jelšah: 25. 9. 2017 (kup nesreč, goljufija, pobesneli bik, …)


VOZILO V JARKU

18. 9. 2017 je občan obvestil Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah, da je v Šmarju parkiral osebni avtomobil, ki mu je pobegnil v jarek. Policisti so na kraju ugotovili, da prijavitelj ni ustrezno zavaroval ustavljenega vozila, saj ni zategnil ročne zavore, zaradi česar se je avtomobil po njegovi zapustitvi sam premaknil iz  zapeljal preko ceste v obcestni jarek. Lastniku je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

GOLJUFIJA

19. 9. 2017 je oškodovanec iz okolice Šmarja pri Jelšah na tukajšnji policijski postaji naznanil, da je pred tremi meseci prodal osebni avto. Kupec je polovico kupnine poravnala takoj, drugega dela v višini 250 EUR pa noče več plačati. Policisti bodo po zbranih obvestilih izpisali kazensko ovadbo.

PROMETNA NEZGODA

19. 9. 2017 je bilo na center 113 sporočeno, da se je na Halarjevem hribu zgodila prometna nezgoda. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je se je prometna nezgoda zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, ki je v ovinku zapeljala naravnost iz ceste in trčila v drevo. Voznici je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

PROMETNA NEZGODA V MESTINJU

20. 9. 2017 je občan na 113 naznanil, da je v Mestinju v križišču udeležen v prometni nezgodi. Eno vozilo se je prevrnilo in potrebujejo reševalno vozilo.  Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avta, ki je trčila v bok drugega vozila. Poškodovana voznica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje in je utrpela lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici nezgode je bil izdan plačilni.

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM

20. 9. 2017 je se je občanka zglasila na policijski postaji v Šentjurju in naznanila, da je  bila v Grobelcah z vozilom udeležena v prometni nezgodi tako, da je pri srečevanju z neznanim voznikom neznanega vozila prišlo do oplaženja z bočnima ogledaloma. Policisti zbiramo obvestila o pobeglem vozilu.

ODVZETA VOZNIŠKA DOVOLJENJA

Policisti so 20. 9. 2017 V Šmarju pri Jelšah opravili nadzor nad voznikom osebnega avtomobila. Po opravljenem alkotestu je bilo ugotovljeno, da vozi voznik v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo prepovedali. Kako bo z veljavnostjo vozniškega dovoljenja, bo odločilo sodišče.

BREZ VOZILA

21. 9. 2017 je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v okolici Mestinja kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da oseba ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljen je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil v cestnem prometu vozilo tudi pod vplivom alkohola. Da bi vozniku preprečili nadaljnjo vožnjo in ogrožanje drugih udeležencev v cestnem prometu smo mu policisti vozilo odvzeli. Kako bo z nadaljnjo vožnjo, bo odločilo sodišče.

POBESNELI BIK

24. 9. 2017 smo bili ob 13.30 uri obveščeni, da je bik, ki je ušel iz ograde v okolici Šmarja pri Jelšah poškodoval  lastnika in njegovega sina. Ker je bik ogrožal tudi varnost drugih oseb, smo uporabili strelno orožje in bika pokončali. Lastnik bika  je bi z helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel posebno hude telesne poškodbe. Sin lastnika je bil odpeljan v bolnico Celje.

Roman GRABROVEC, mag., komandir  policijske postaje