Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 7. 9. 2017 (spor, grožnje, žalitve, hospitalizacija, …)


Spor med sosedoma

Dne 29. 8. 2017 sta se v Brezju pri Dobjem sprla dva soseda. Verbalni spor je prerastel v fizično obračunavanje. Hujših posledic ni bilo. Kršitelju je bila izrečena globa.

Poškodovan v prometni nesreči

Dne 30. 8. 2017 so v bolnici v Celju sprejeli na zdravljenje krajana Šentjurja, ki je bil hudo telesno poškodovan. Slednji je policistom dal več različnih opisov dogodka oziroma prometne nesreče, ki bi se naj zgodila. Nobenega od opisov ni bilo mogoče potrditi ali ovreči. Znano je le, da je prijavitelj telesno poškodovan, v kritičnem času pa je imel ob sebi kolo. Za izgubo spomina bi lahko bil kriv tudi alkohol.

Grozi mu

Dne 30. 8. 2017 se je na PP zglasil občan, ki je naznanil, da mu znanec, s katerim sta nekoč prijateljevala, grozi vedno, ko ga vidi. Ker se zaradi tega dejansko počuti ogroženo, je zadevo naznanil. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

Žalil jo je

Podobna zadeva se je pripetila tudi dne 31. 8. 2017, ko oškodovanka ni več zmogla trpeti in odpuščati nenehnih žaljivk in groženj. Dogajanje je naznanila na policiji, osumljenec je vse znane podatke sproti objavljal na FB.

Našel vžigalnik za eksploziv

Dne 1. 9. 2017 je bil v Jakobu pri Šentjurju na travniku najden vžigalnik topovske granate. Od kdaj je bil tam, ni znano. Zadevo je zavaroval in odpeljal bombni tehnik.

Hospitalizacija v PB Vojnik

V Hruševcu so, kot že velikokrat do sedaj, intervenirali policisti in zdravnik. Stari znanec obojih se je spet napil, zaradi prekomernega vpliva alkohola, pa je postal agresiven. Zdravnik je odredil hospitalizacijo, policisti pa so varovali postopek.

Odtujil prometni znak

Dne 3. 9. 2017 so policisti kontrolirali voznika, ki je v vozilu prevažal prometni znak. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec označbo odtujil na delovišču v Lokarjah, podstavek pa odvrgel na njivo s koruzo. Prometni znak je najverjetneje potreboval za obeležbo rojstnega dne, ki je še vedno tako popularno. Najverjetneje pri tem ni razmišljal, da bo s tem ogrozil tudi varnost cestnega prometa. Policisti bodo podali kazensko ovadbo.

Prometne nesreče

V tem tednu so se v Šentjurju pripetile tri prometne nesreče z manjšo materialno škodo in pobegom. Dve prometni nesreči s pobegom so policisti raziskali.

Prevrnjeno vozilo

Prav tako smo bili priča prometni nesreči, kjer so policisti na kraju našli le še prevrnjeni vozili. Policisti so poiskali lastnike oziroma voznike in jim zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izrekli globe.

 

VARNO V ŠOLO IN NAZAJ

Policisti nadaljujemo s poostrenimi nadzori v okolicah šol, z akcijo imenovano Varna pot v šolo. Pri tem na pomagajo tudi prostovoljci Rdečega križa, člani kluba starodobnikov Večno mladi in redarji medobčinskega redarstva. Z našo prisotnostjo v okolici šol želimo zavarovati šolarje pred prometnimi nesrečami in voznike ponovno opomniti, da je potrebno biti v okolici šol še posebno previden.

 

Bojan Šipek, pomočnik komandirja policijske postaje

višji policist vodja izmene II

grobelnofest-polsi-klik