Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odličen ekipni nastop karateistov v Žalcu


V soboto je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem, Karate klubom Žalec, v športni dvorani OŠ Žalec, organizirala 2. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekma je štela kot druga izmed treh kvalifikacijskih tekem za prihajajoče mladinsko državno prvenstvo, ki bo 25. novembra.

Tekmovanja se je udeležilo 397 najboljših tekmovalcev iz vse Slovenije. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj poslal kar 11 tekmovalcev, ki so se predstavili s 13 nastopi.

Predstavnici nežnejšega spola, dvojčici Ana in Lea Bele, že tretje leto v svojih kategorijah sodita v sam vrh najboljših tekmovalk v Sloveniji. To sta tudi tokrat dokazali, saj sta se v številčno visoki udeležbi sotekmovalk prebili vse do vrha. Obe sta morali priznati poraz le proti eni tekmovalki in tako zasedli odlični –Ana tretje in Lea drugo mesto.

Prav tako so zaradi številčno močnih kategorij morali velikokrat stopiti na tatami kataši KKKO. Z dobrimi nastopi so potrdili trdo, garaško delo tako sebe, trenerjev kluba, kot staršev in njihovih podpornikov.

Kot vse tekme letos je tudi to z odliko opravil najmlajši tekmovalec – Vinko Juraja, ki se je v kategoriji kata najmlajši zavihtel na najvišjo stopničko. Prav tako je finale v celoti pripadal našemu klubu, ko sta se v boju za najvišjo stopničko v kategoriji kata malčki pomerila oba naša tekmovalca Grega  Zbil in Filip Lotrič. Tokrat je dvoboj dobil Grega, Filip pa mu je iskreno čestital, ko je stal stopničko pod njim na drugem mestu.

Prav tako smo tudi v kategoriji kata mladinci gledali klubski finale bratov Hartl. Tudi onadva sta nas že nekako razvadila z bratskim dvobojem v finalu, kjer postita za seboj odlične kataše iz vse Slovenije in eden od njiju mora priznati poraz boljšemu. Dvoboj je dobil Jan, Bor pa je ponosno stal stopničko pod njim.

Še zadnji kataš, Luka Bele, se je pomeril v kategoriji kata dečki. Žal je moral priznati poraz proti odličnemu nasprotniku že v četrtfinalu in tako z dobrimi nadaljnjimi nastopi dosegel najvišje tretje mesto, kar je sicer odličen rezultat, a se Luka glede na vrhunske uvrstitve iz preteklih sezon, z njim žal ne more zadovoljiti.

Dva kataša – Luka in Grega sta se po končanem boju v jutranjem delu že začela pripravljati na popoldanski del, kjer sta se pomerila tudi v borbah. Grega je v kategoriji kumite malčki do 30 kg že takoj pokazal, da je borec in pol, ter nevaren nasprotnik svojim sotekmovalcem. To je tudi potrdil, ko je že drugič ta dan premagal vse nasprotnike in si drugič ta dan okrog vratu nadel zlat sijaj. Luka je nastopil v kategoriji kumite dečki do 40kg, kjer si je priboril odlično tretje mesto.

Vse do finalnega boja so se suvereno, borbeno in uspešno prebijali tudi vsi ostali naši borbaši. Jakobu Žumru je v kategoriji kumite dečki nad 45 kg zmanjkalo le malo več aktivnosti med finalno borbo, saj je z izenačenim rezultatom pretehtala sodniška odločitev v korist njegovega sotekmovalca in je tako boj končal na odličnem drugem mestu. Prav tako je borbo v finalnem delu izgubil Nejc Kunštek, ki se je pomeril v kategoriji kumite ml. kadeti do 55 kg. Tudi za Nejca je tako bilo sicer odlično drugo mesto z nekoliko grenkim priokusom saj mu do konca borbe ni uspelo zadržati vodstva. In še zadnji naš nastopajoči Žan Luka se je pomeril v kategoriji kumite ml. kadeti nad 55 kg. Tudi on je bil izjemno uspešen, odločen.  Kjer pa je v finalu moral priznati premoč tekmovalca in se tako kot borbaša pred njim tudi on zavihtel na drugo stopničko.

Daniju Lotriču se zahvaljujemo za pomoč pri vodenju usmerjanju vseh mlajših tekmovalcev. Po koncu tekmovanja smo si lahko iskreno pogledali v oči in si čestitali med seboj, saj smo v skupnem točkovanju zopet zasedli odlično 5. mesto od 47 nastopajočih klubov iz cele Slovenije. Vsi tekmovalci so opravili odlične nastope, dokazali, da trdo delamo in si prigaramo vsako sodniško zastavico in ko je ni iščemo, delamo, garamo  in popravljamo tako dolgo, da ponovno dokažemo, da smo najboljši, saj smo Karate klub Kozjansko in Obsotelje!

Miha Romih, glavi trener