Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Celjski sejem MOS 2017 (foto, video)


Sejem je odprt vsak dan sejma od 9. do 19. ure, zadnji dan pa od 9. do 18. ure.
Sejem je odprt vsak dan sejma od 9. do 19. ure, zadnji dan pa od 9. do 18. ure.

V torek, 12. septembra, je vrata odprl jubilejni 50. Mednarodni obrtni sejem v Celju. Kakor vsako odprtje, je tudi letošnje minilo v znamenju nagovorov visokih gostov, ko so zbrane domače in tuje podjetnike, predstavnike veleposlaništev ter domačih in tujih zbornic nagovorila tudi podpredsednica hrvaške vlade in ministrica za gospodarstvo, podjetništvo in obrt dr. Martina Dalić in slavnostni otvoritelj sejma predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Skoraj 1500 razstavljavcev iz 30 držav se bo vse do nedelje predstavilo na letošnjem sejmu. Za prvi sejemski dan so v Celjskem sejmu tudi letos ohranili posebno otvoritveno akcijo – za vstopnico bo potrebno odšteti le 2 evra.

Jubilejni 50. MOS sicer prinaša še bogatejšo ponudbo in segmentacijo sejma na pet ključnih področij: MOS – gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS – oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS – poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS – izdelki široke potrošnje. Sejem ima prvo državo partnerico v zgodovini, Hrvaško, ki zaradi svoje bližine in tudi sicer že dobrega sodelovanja med podjetniki na obeh straneh meje, odpira nove priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja.

MOS 2017 razvaja z več kot 200 spremljevalnimi dogodki

MOS 2017 je pripravil več kot 200 dogodkov za strokovno in splošno javnost, ki zajemajo različna predavanja, delavnice, konference, razstave … V pestrem naboru dogodkov lahko prav vsak obiskovalec najde nekaj zase.

MOS 2017 ponuja pestro dogajanje in poslovne priložnosti.
MOS 2017 ponuja pestro dogajanje in poslovne priložnosti.

Mednarodni obrtni sejem je za konec tedna pripravil še eno presenečenje. V zadnjih dneh se je na sejmišče možno pripeljati tudi z električnim avtobusom, ki bo vozil na krožni vožnji od celjske železniške postaje do sejmišča in nazaj. Električni avtobus je del projekte Edison eCity in eCelje, ki bo odprt v okviru Dnevov rotarijskega prijateljstva za rast lokalnih ekonomij regije na MOS s katerim se v slovenske občine vpeljuje celovit koncept elektromobilnosti. Dvodnevni dogodek z uglednimi mednarodnimi gosti, predstavniki gospodarstva, politike in v družbi evropske komisarke za promet Violete Bulc, bo na sejmu v petek in v soboto.

Mednarodni obrtni sejem tudi po 50. letih še vedno žanje veliko zanimanja.
Mednarodni obrtni sejem tudi po 50. letih še vedno žanje veliko zanimanja.

V okviru projekta bo obiskovalcem in drugim uporabnikom za testne vožnje na voljo šest električnih vozil znamk BMW, VW in Renault z inštruktorji, s ciljem pridobitve neposrednih izkušenj z vožnjo električnega avtomobila. Vsak uporabnik bo daroval po tri evre za dobrodelne Rotary namene.

Jubilejni 50. MOS prinaša še testne vožnje z avtodomom, veliko nagradno igro, posebna jubilejna ponudba in zabava za vso družino pa zaznamuje bogato sejemsko ponudbo na južnem delu celjskega sejmišča, kjer se razprostirajo razstavne površine ponudnikov kampinga, karavaninga in outdoor opreme.

Mednarodni obrtni sejem pa še zdaleč ni končan. Obiskovalci bodo lahko spremljali gospodarske, tehnične in družbene inovacije še vse do ponedeljka. Glede na to, da gre za jubilejni MOS, nikakor ne spreglejte pestrega dogajanja, ki so ga za vas pripravili na Celjskem sejmu. Program za 50. MOS Celje si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

V kolikor še nista obiskali prestižnega sejma, imate čas še do nedelje. Do takrat pa vas vabimo k ogledu fotogalerije in video posnetka, saj smo pred objektiv povabili Renato Košenino, ki nam je zaupala več o tem, kaj vse nas čaka na Mednarodnem obrtnem sejmu – letos in tudi v prihodnje.

Fotogalerijo si oglejte na portalu Celje.info.