Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na koncert Enci benci Katalenci v Šentjur – vstopnice 40 % ceneje


V petek, 25. avgust 2017, ob 18. uri vabimo vse ljubitelje ritmičnih pesmi in izštevank na koncert skupine Katalena.

Skupina Katalena se pri novem glasbenem podvigu Enci benci Katalenci navdihuje pri izštevankah, izrazito ritmičnih pesmih, polnih skrivostnih besed, s katerimi otroci razdelijo vloge za začetek igre. Glasbene pripovedi, zbrane na albumu Enci benci Katalenci, tako kar same po sebi ustvarjajo prostor glasbenega gledališča in predstave, ki pa ni samo predstava za otroke. Je predvsem predstava, v kateri vsi (znova) postajamo in ostajamo otroci.

Besedilno osnovo Kataleninih tokratnih glasbenih iskanj predstavlja zbirka Enci benci na kamenci, pri čemer so izštevanke, zbrane v tej priljubljeni knjigi, zgolj osnova, ki je deležna konkretnih sprememb, nadgradenj, dopisovanj ter kombinacij, tako glasbeno kot besedilno gre torej za izrazito avtorski projekt.

In zakaj izštevanke? Izštevanka je izrazito ritmična, pomensko mnogokrat izpraznjena, a hkrati glasbeno navdihujoča pesem, katere glavni smisel je v razdelitvi vlog za začetek igre. Seveda pa je izštevanka že sama po sebi igra: igra naključja, ki bistveno določa prihodnost. Igre odraslih se od otroških iger praviloma razlikujejo v tem, da so naravnane ciljno in da zahtevajo zmagovalca. Otroška igra je tega mnogokrat osvobojena in prav to osvobojenost zasleduje Katalena pri svojem novem projektu.

Katelena so: Vesna Zornik – vokal, Polona Janežič – klaviature, klavir, spremljevalni vokal, Boštjan Gombač – klarinet, flavte, tolkala, trobenta, sopran saksofon, spremljevalni vokal, Tibor Mihelič Syed – bas kitara, kitara, spremljevalni vokal, Boštjan Narat – kitara, mandolina, ukulele, spremljevalni vokal, Robert Rebolj – bobni, tolkala

VSTOPNINA: Odrasli: 10 € Otroci od 5. do 12. leta: 8 € Pomožno sedišče: 5 € Otroci do 5. leta ZASTONJ – če sedijo staršem na kolenih.

Nakup vstopnic je možen v obratovalnem času Knjižnice Šentjur, v poslovalnicah Petrola in OMV ter na spletnem portalu Mojekarte.si.

Dodatne informacije: [email protected] ali 03 746 37 46 (Saša Gaber)

[email protected] ali 03 491 40 70 (Nastija Močnik) Organizatorja: Knjižnica Šentjur in JSKD OI Šentjur

Program podpira občina Šentjur.

S KOZJANSKO.INFO NA ENCI BENCI KATALENCI 40 % CENEJE

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo dodatnih 8 vstopnic za koncert Enci benci Katalenci 40 % ceneje.

Cenejše vstopnice naročite tukaj (klik!)