Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 8. 2017 (pošteni najditelj denarja, razgrajal doma, zloraba bančne kartice,…)


Dogodki, ki so jih policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali med 21. 8. 2017 in 27. 8. 2017

ZLORABA BANČNE KARTICE

Dne 21.08.2017 je na PP Šmarje pri Jelšah občanka naznanila, da je dopustovala v tujini, kjer ji je bila zlorabljena bančna kartica za rezervacijo bivanja in je z dejanjem oškodovana za okoli 150 EUR gotovine. Od omenjene je bil sprejel zapisnik in bo po zbranih obvestilih sledila kazenska ovadba na ODT Celje.

POŠKODBA VOZILA NA PARKIRIŠČU

Dne 21.08.2017 je PP Šmarje pri Jelšah obravnavala prometno nesrečo s pobegom v kraju Šmarje pri Jelšah, kjer je neznani voznik neznanega vozila tega dne v času med 15.00 in 21.10 uro, poškodoval parkirani osebni avto znamke Mercedes Benz. Na vozilu je nastalo za okoli 300 EUR škode. Za povzročiteljem policija še poizveduje.

ZARADI RAZGRAJANJA DOMA PRIDRŽAN

Dne 23.08.2017 je bilo na 113 od domačih naznanjeno, da sin doma razgraja. Na kraj so bili poslani policisti, ki so ugotovili, da vinjeni kršitelj z dejanjem kljub ukazom, naj s kršitvijo preneha, nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur na PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako mu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklem tednu je policijska postaja PP Šmarje pri Jelšah obravnavala pet voznikov, katerim so policisti odredili preizkus z alkotestom, in katerim je alkotest pokazal vrednost nad 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznikom so bila odvzeta vozniška dovoljenja in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper vse pa je bil podan predlog za uvedbo postopka o prekršku na sodišče. Grozi jim prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in visoka globa.

VINJEN ZAPELJAL S CESTE

Dne 24.08.2017 je bil center za obveščanje obeščen, da je v kraju Zgornje Tinsko voznik osebnega avta zapeljal s ceste. Na kraj so takoj napotili gasilce in reševalce. Policisti so ugotovili, da je voznik zapeljal s ceste zaradi neprilagojene hitrosti. Ko so ga izsledili v bližini, mu je alkotest pokazal 0.92 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo vozniško dovoljenje takoj odvzeto in je bilo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Celje.

PROMETNA NEZGODA Z UDELEŽBO MOTORISTA

Dne 25.08.2017 je bila 113 obveščena o prometni nezgodi z udeležbo motorist, na cesti Mestinje – Lemberg. Policisti na kraju so ugotovili, da je do nezgode prišlo v kraju Pijovci zaradi neprilagojene hitrosti voznika motornega kolesa. Voznik in sopotnica sta k sreči zadobila le lahke telesne poškodbe. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

NAŠEL DENAR NA BANKOMATU

Dne 25.08.2017 se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil pošten občan in prinesel gotovino, ki jo je istega dne našel v reži bankomata. Gotovina je bila proti zapisniku o najdenih stvareh prevzeta in bo po ugotovljenem lastništvu preko banke vrnjena nepazljivemu dvigatelju.

DELOVNA NEZGODA

Dne 27.08.2017 je bil regijski center za obveščanje 112 obveščen o delovni nezgodi v kraju Podčetrtek, kjer je občanu pri nakladanju mize odtrgalo del mezinca desne roke. Poškodovanega je oskrbela dež. Zdravnica ZD Šmarje in je bil nato odpeljan v SB Celje. Ugotovljeno je bilo da je zadobil lažjo telesno poškodbo.

grobelnofest-polsi-klik