Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V času gradnje mostu čez Voglajno tudi popolna zapora glavne ceste


V tem mesecu Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo začenja z gradnjo nadomestnega mostu čez Voglajno v Šentjurju, in sicer na trasi glavne ceste v smeri Kozje oz. Planina pri Sevnici, na Cesti Kozjanskega odreda. 

V prvi gradbeni fazi bo izvajalec naredil začasni montažni most in deviacijo ceste z navezavo na začasni most. V tej fazi bo postavljena prometna signalizacija, ki bo opozarjala na izvedbo del ob regionalni cesti in naj ne bi bistveno vplivala na dosedanji potek prometa.

most_voglajna_cesta_kozjanskega_julij_2017_jugV drugi fazi bo promet preusmerjen na začasno obvozno cesto in izmenično enosmeren. Urejen bo s semaforjema, ki bosta postavljena pred in za začasnim objektom. V tej fazi bo izvajalec najprej porušil stari most in zgradil novega. Pod mostom bo uredil strugo Voglajne, v sklopu in znotraj območja zapore pa bo izvedel tudi novo voziščno konstrukcijo ceste.

V tretji fazi bo za potrebe navezave ceste na obstoječe vozišče v veljavi popolna zapora ceste, ki bo predvidoma trajala sedem dni. Ko bo promet preusmerjen na novi most, se bo izvedla odstranitev začasnega mostu in deviacije, po končanih delih pa se bo vzpostavila končna prometna ureditev kot je določena s projektno dokumentacijo.

V sporočilu Občine Šentjur sicer ni ničesar zapisanega v zvezi s prometom pešcev, ki imajo med središčem mesta in Novo vasjo sedaj zelo neprijetno pot, dolgo blizu 600 metrov.

Za osebni promet bo najbližji obvoz po podvozu na Cesti Leona Dobrotinška, za tovorni promet pa bo vse skupaj predstavljalo še večjo oviro, saj sta najbližji opciji prehoda skozi Vrbno in Grobelno, vendar sta tamkajšnji cesti nekoliko ožji.

flos-polsi-2017