Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S simbolno otvoritvijo zaključili investicije na cesti Belo-Pristava


Občina Šmarje pri Jelšah je v petek s simbolno otvoritvijo zaključila  izgradnjo nadomestne povezovalne ceste in ukinitev nezavarovanega nivojskega prehoda čez železnico v Spodnjem Mestinju.

V sklopu naložbe v Spodnjem Mestinju je bil poleg izgradnje nadomestne ceste in ukinitve nezavarovanega železniškega prehoda, posodobljen še zavarovan železniški prehod in zgrajena povezava kolesarske poti, ki poteka ob lokalni cesti Belo–Pristava in je povezana s kolesarsko potjo do Podčetrtka in Rogaške Slatine.

cesta_smarje_2

cesta_smarje_3

Od leta 2007 do leta 2009 se je po besedah župana Občine Šmarje Stanislava Šketa urejala cesta od Belega do meje z Občino Podčetrtek v dolžini 5300 metrov, ostalo pa je 150 metrov neurejene, ozke ceste, prehoda skozi železniški prehod. Projekti za ureditev tega dela so bili pripravljeni že takrat, vendar je bilo potrebno odkupiti zemljišča in tako so lahko lansko leto začeli z gradbenimi deli. V tem času so v Občini Šmarje zgradili kolesarsko stezo od Šmarja proti Občini Podčetrtek ter v sklopu teh del uredili še preostanek, 140 metrov kolesarske steze, ki sedaj povezuje Šmarje s Podčetrtkom in Rogaško.

Po Šketovih besedah se je v sklopu projekta naredil še priključek za cesto proti Zibiki in pločnik iz Dola, ki se bo nadaljeval proti Zibiki. Naložbo v skupni vrednosti več kot 200 tisoč evrov je 70 % financirala Direkcija za infrastrukturo, preostalih 30 % sredstev pa je zagotovila Občina.

cesta_smarje_4

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril še Damir Topolko, direktor direkcije RS za infrastrukturo, ki je ob zaključku del dejal, da je dogodek in zaključek del rezultat dobrega sodelovanja med direkcijo in lokalno skupnostjo. “Na Direkciji imamo po nekaj sušnih finančnih letih ponovno nekaj sredstev, s katerimi lahko sofinanciramo projekte in tako se sedaj ponovno veliko več dela, prav gotovo pa se bo kar nekaj investicij odvijalo tudi v vaših krajih”, je še dodal ter skupaj z županom stopil k otvoritvenemu traku, s prerezom katerega so zaključili simbolno dejanje ter investicijo s katero bo vožnja med Belim in Pristavo varnejša, videz pa prijetnejši, uradno predali svojemu namenu.

Petkova slovesnost je bila še  simbolični začetek obnovitvenih del lokalne ceste od Spodnjega Mestinja do Zibike. Dela so se začela ta mesec, pogodbeni rok za končanje del pa je 31. maj 2018. V celoti bo obnovljen 3,4 km dolg odsek.

cesta_smarje_1K. C.