Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rokovo poletje 2017: Tam nekje pod zvezdami (video)


Občina Šmarje pri Jelšah, ki svoj praznik praznuje v mesecu juniju, a dogodki se vrstijo tudi tudi v ostalih poletnih mesecih. Eden takšnih je koncertno Rokovo poletje v organizaciji Knjižnice Šmarje pri Jelšah.

V petek so pripravili koncert z naslovom Tam nekje pod zvezdami, na katerem sta se predstavila Klementina in Sebastjan Savnik, na klavirju pa ju je spremljala Petra Bračko.

Koncert Hvalospev je bil uvod v sezono koncertov Rokovega poletja 2017 v cerkvi svetega Roka, ta petek pa so v sklopu Rokovega poletja pripravili koncert z naslovom Tam nekje pod zvezdami.

rokovo_2017_1

Na koncertu je zapela mezzosopranistka Klementina Savnik, ki je najprej prepevala v zborih, kot so Mladinski zbor RTV, Zbor Veter, Komorni zbor Škofije klasične gimnazije in Svetovni zbor mladih. S študijem petja je začela pri prof. Barbari Nagode, nato pa nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Tatjani Vasle. L

eta 2016 je magistrirala iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, letošnje leto pa je magistrirala še iz pedagoške smeri, kot profesorica petja. V svoji pevski karieri je bila med drugim stalna članica SNG Opere in balet Ljubljana, kjer je nastopila v Telemannovi Kantati o kanarčku, v vlogi Fekluše v Janačkovi operi Katja Kabanova, projektno pa sodeluje tudi z mednarodnim komornim zborom Utopia and Reality Chamber Choir, junija letos pa je postala članica Kraljeve opere na Švedskem.

Poleg nje se je predstavil tenorist Sebastjan Savnik, ki se je s petjem prvič srečal kot član Akademskega zbora Tone Tomšič. Med leti 2005 in 2012 je bil član Ljubljanskega okteta. Leta 2008 je v italijanskem Santa Croce debitiral v vlogi Basilia v Mozartovi Figarova svadba, leta 2009 pa je nastopil kot Gherardo v operi Gianni Schicchi. Od leta 2003 je član ljubljanske opere, kjer je nastopal kot Abdalo v Verdijevem Nabuccu in Gaston v Verdijevi operi La Traviata, nastopil pa je tudi v vlogi Gastona na turneji po Norveški.

rokovo_2017_2

Na klavirju je Klementino in Sebastjana spremljala Petra Bračko, ki se je z glasbo začela ukvarjati pri šestih letih, z učenjem prečne flavte na glasbeni šoli Rogaška Slatina, kasneje pa z odličnim uspehom šolanje končala. Svojo glasbeno pot je nadaljevala na orglarski šoli v Celju, v Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur je opravila nižjo glasbeno šolo iz klavirja in orgel, trenutno pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani študira sakralno glasbo.

rokovo_2017_1-2

ROKOVO POLETJE PONUJA ŠE DVA KONCERTA

V sklopu koncerta so se predstavili s trinajstimi skladbami, za dodatek pa so postregli še z pesmijo Prijatelja za vedno in s tem zaključili še en koncert v sklopu Rokovega poletja, skozi katerega ljubitelje glasbe čakajo še trije koncerti, in sicer se bo prvi odvil 23. avgusta, preostala dva pa v septembru.

Nekaj utrinkov petkovega koncerta si lahko ogledate v spodnjem videu.

K. C.