Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 25.7.2017 (tatvina lesa, sumljive osebe temnejše polti,…)


Dogajanje prejšnjega tedna na območju PP Šmarje pri Jelšah:

TATVINA LESA

17.7.2017 so bili policisti obveščeni, da so neznani storilci v zadnjem obdobju v gozdu na območju Bistrice ob Sotli posekali okoli 40 m3 bukovega lesa in jih oškodovali za okoli 2.000 EUR.

Policisti so na kraju skupaj z gozdarjem opravili ogled. Naslednji dan je policija navedeni les našla in storilcu zasegla ter vrnila oškodovanemu podjetju, zoper storilca pa bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.
NOČE VRNITI PREDMETOV IN DENARJA

Oškodovanec iz Šmarja pri Jelšah je na policijski postaji 17.7.2017 naznanil, da je pred dvema letoma znancu dal v hrambo več manjših strojev in mu posodil nekaj gotovine, ta mu sedaj predmetov in denarja ne vrne. Po opravljenih razgovorih bo zoper storilca podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

SUMLJIVE OSEBE

V zadnjem obdobju so občani večkrat poklicali na policijsko postajo in prijavili, da se na območju celotne upravne enote Šmarje pri Jelšah pojavljajo starejša kombinirana in karavan vozila z nameščenimi tujimi tablicami.

Osebe v njih, največkrat temnejše polti, pa ponujajo v prodajo razne artikle sumljivega nekvalitetnega izvora, ali pa zbirajo odpadne surovine. V več primerih uspe policistom osebe identificirat in po potrebi zoper njih ukrepati, kar pripomore k izboljšanju varnostne problematike.

Občane kljub temu policija poziva, da jih še naprej obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb.

PROMETNA NESREČA

Na območju Šmarja pri Jelšah se je na lokalni cesti pripetila prometna nezgoda z udeležbo dveh vozil. Voznica je povzročila prometno nezgodo zaradi vožnje po levi strani vozišča. Poškodovanih ni bilo, na vozilih pa je nastala materialna škoda. Voznici je bil zaradi kršenja cesto prometnih pravil izdan plačilni nalog.

TATVINA KOLESA Z MOTORJEM

Oškodovanec je policijski postaji prijavil, da so mu v Mestinju odtujili kolo z motorjem znamke Tomos, tip APN 4, modre barve. Oškodovan je za okoli 500 EUR. Policisti za storilcem poizvedujejo in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so v popoldanskem času 21.7.2017 ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik popil veliko preveč alkoholnih pijač in tak vozil osebni avtomobil. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo prepovedali. Kako bo s kršiteljevim vozniškim dovoljenjem bo odločilo sodišče.

DVIG DENARJA NA BANKI

Pred časom so policisti poročali, da bi naj neznani storilec na Abanki v Šmarju pri Jelšah s transakcijskega računa občanke iz Šmarja pri Jelšah opravil nepooblaščen dvig denarja v znesku 375.00 EUR. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da do nepooblaščenega dviga denarja ni prišlo, ampak je oškodovanka starejša gospa sama dvignila denar in na dvig pozabila.

flos-polsi-2017