Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 12. 7. 2017


Dogodki, ki so jih od 6. 7. 2017 do 12. 7. 2017, obravnavali policisti na območju Policijske postaje Šentjur.

Trčil v vozilo in pobegnil

6. 7. 2017 je neznani voznik na parkirišču trgovine Špar trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili lastnika pobeglega vozila, ki pa ni s tukajšnjega območja. Vozniku bo izdan plačilni nalog za nepravilni premik in pobeg s kraja prometne nesreče.

Poškodovali več osebnih vozil

6. 7. 2017 so bili policisti obveščeni o poškodbi vsaj 10 vozil na cesti Leona Dobrotinška. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so ugotovili, da so tekom noči neznani vandali v vozila, parkirana v ograjenem prostoru, zmetali več kamenja in poškodovali 10 vozil. O storilcih še zbirajo obvestila nakar bo podana kazensko ovadbo.

Glasno navijal glasbo

7. 7. 2017 je krajana Marija Dobja motilo, ker je njegov sosed navijal glasno glasbo. Do soseda so se oglasili policisti in mu razložili, da je takšno početje prepovedano, ne glede na uro v dnevu. Slednji je opozorilo upošteval in glasbo stišal.

Prijava pogrešitve mobilnega telefona

8. 7. 2017 se je na tukajšnjo policijsko postajo oglasila tujka in povedala, da je na prireditvi na Planini pri Sevnici izgubila svoj mobilni telefon Samsung, tip Note. Morebitnega najditelja pozivamo, da se s telefonom oglasi na policijsko postajo.

Trčil v vozilo in pobegnil

9. 7. 2017 je neznani voznik na parkirišču v Dramljah trčil v drug osebni avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila Vozniku bo izdan plačilni nalog za nepravilni premik in pobeg s kraja prometne nesreče.

Odtujil ji je denarnico

10. 7. 2017 se je občanska oglasila na tukajšnjo policijsko postajo in naznanila tatvino denarnice z gotovino in dokumenti. Dejanje se je zgodilo že 8. 7. 2017 v športnem parku Šentjur. O dejanju še zbirajo obvestila.

Ponarejeni bankovci za 200 €

V preteklem mesecu so policisti obravnavali nekaj primerov kaznivih dejanj ponarejanje denarja, ko je storilec unovčeval 200 € bankovce in oškodoval več dobrovernih prejemnikov denarja. Storilca so identificirali in zoper njega podali kazensko ovadbo. Za takšno kaznivo dejanje je predvidena tudi zaporna kazen.

Motorizem je strast, neznanje je past

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je posredovala obvestilo, da so pripravili novost na področju najranljivejše skupine udeležencev v prometu, in sicer tri krajše filme s preventivno in poučno vsebino za motoriste. Vabimo vas, da si omenjeno vsebino ogledate na spletni strani agencije na naslovu: https://www.avp-rs.si/preventiva/gradiva/oglasi-in-videi/tv- spoti/. Na omenjeni strani niso objavljeni le filmi, ki so namenjeni motoristom, temveč tudi ostala preventivna vsebina.

V filmih o motoristih so poskušali predstaviti predvsem praktične nasvete o tem kaj upoštevati pri nakupu opreme, kako se pripraviti na vožnjo, naj kaj biti še posebej pozoren v posameznih situacijah na cesti, in kaj v nobenem primeru ne spregledati.

Poudarjajo predvsem dejstvo, da so scenarije filmov izdelali izkušeni motoristi z bogato kilometrino in inštruktorji. Ob prikazu teh vsebin lahko dodate svoje izkušnje, nasvete ter izrecno opozorite na tisto, kar je po vaši oceni še posebej pomembno.

flos-polsi-2017