Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob 18. občinskem prazniku v Dobju podelili priznanja


V občini Dobje so 18. obletnico od sprejetja zakona o ustanovitvi njihove občine, ki šteje okoli tisoč prebivalcev, obeležili s slavnostno prireditvijo, na kateri so zaslužnim podelili priznanja.

Župan Franc Leskovšek je v nagovoru povzel glavne pridobitve in poudaril, da v zadnjem času ni več razprav z državne ravni, da bi ukinjali manjše občine. Vseeno se njihov položaj slabša, saj so jim ukinili poštno poslovalnico. Vseeno so v občini med obema praznikoma uspeli zaključiti oz. začeti kar nekaj projektov. Tako je stekel promet po novo cesti Jezerce-Suho-Repuš, ki za štiri kilometre krajša pot dolino, z začetnega milijona pa so stroške na koncu znižali na 650 tisočakov.

dobje_praznik_2017_ucenciPrenovljena je tudi cesta v občinsko središče, kjer so sanirali plaz. Gasilskemu društvu so pomagali pri nakupu novega vozila, v teku pa je zamenjava strešne kritine na šolskem poslopju in izgradnja biološke čistilne naprave. Uspelo jim je tudi obnoviti večstanovanjski objekt.

Po dolgih letih so končno sprejeli občinski prostorski načrt, načrtujejo pa tudi sprejetje podrobnega načrta, kjer bo mesto dobila tudi obrtna cona.

Priznanja šolarjem

Županova priznanja so prejeli učenci OŠ Dobje: Tjaša Žibret, Katarina Bevc, Pia Fenko, Kristina Bahč, Lan Leskovšek, Hana Jazbec, Alja Selič in dijakinja Nastja Vogrinc, zlata maturantka poklicne mature.

dobje_praznik_2017_priznanjaPisna priznanja

Franc Planko iz vasi Ravno za vsestransko aktivnost na različnih družbenih področjih

Darko Gračnar iz podjetja Gralec za vsestransko podporo domačim društvom in aktivnost

Tajfun Planina za zaposlovanje Dobjanov in sodelovanje z lokalno skupnostjo

Zlata plaketa

Marija Plemenitaš za prispevek na literarnem oz. kulturnem področju, saj v njenih delih ohranja krajevno izročilo

Častni občan

Božo Robič – posthumno za prispevek h gradnji ceste Jezerce-Suho-Repuš

dobje_praznik_2017_tamburasiV kulturnem programu so nastopili tamburaši pod vodstvom Jožice Salobir, klaviaturist Tomaž Belej, vokalistka Teja Leskovšek, ki je ni zmotilo tudi hudo pomanjkljivo ozvočenje, trobentač Matic Gračner, skupina mladih domačih harmonikašev in trojec Reneja, Žiga in Vanesa Centrih.

Na koncu je voditeljica prisotne pozvala k besedi, kar je izkoristilo kar šest ljudi. Začel je župan Podčetrtka Peter Misja, nadaljeval predsednik SLS Marko Zidanšek, ravnateljica Suzana Plemenitaš, predstavnik KS Jurklošter iz sosednje laške občine, na koncu pa je Marija Plemenitaš prebrala pesem o suši z naslovom Kmetova molitev, ki je očitno pomagala, saj je dan kasneje žejno zemljo namočil dež.

Dodajmo, da so v preteklosti majhno najmanjšo občino na našem območju pretresale zdrahe, ki so v zadnjem času izzvenele.

flos-polsi-2017