Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Planini bodo nadgradili čistilno napravo


Prejšnji teden so na šentjurski občini podpisali pogodbo za rekonstrukcijo čistilne napravi na Planini pri Sevnici. Naprava se nahaja južno od naselja in ima kapaciteto 500 populacijskih enot, nanjo pa je priključena tudi tamkajšnja industrija. 

Dela bo izvajalo velenjsko podjetje Energygor v sodelovanju s koprskim CID – čistilne naprave d.o.o. Tehnologija, ki jo bo po prenovi uporabljala čistilna naprava bo SBR (sekvenčni biološki reaktor). Napravo sestavlja vhodni zadrževalni bazen s črpališčem, biološki reaktor in zalogovniki blata.

V sklopu del bo izvedene tudi dostopna cesta, nizkonapetostni elektro priključek, vodovodni priključek, daljinski nadzor in manjkajoči del kanalizacijskega omrežja.

Del območja že ima zgrajeno kanalizacijsko omrežje v mešanem sistemu, del kanalizacijskega omrežja pa je še predviden. Načrtovani del kanalizacijskega omrežja bo izveden v ločenem sistemu, tako, da bodo na čistilno napravo pritekle samo odpadne komunalne vode. Ker pa je obstoječi sistem mešane izvedbe, je treba pred čistilno napravo zgraditi še zadrževalnik z razbremenilnikom.

O finančnih gabaritih investicije v sporočilu Občine Šentjur ni podatkov.

flos-polsi-2017