Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izziv p(ol)etja uspel še v drugo – Šentjurčanom zapele tudi Slatinčanke


Prvi julijski večer je bil tako kot celoten konec prejšnjega tedna v znamenju preštevilnih zanimivih dogodkov. Eden izmed  njih je bila prireditev Izziv p(ol)etja, ki se lahko bere na več kot en način, na njem pa so bile najavljene štiri vokalne skupine.

Predstavnik gostiteljev, šentjurski Jure Godler, nam je o dogodku, ki je bil vključen v sklop Šentjursko poljetje, posredoval nekaj misli:

“Izziv poletja oz. izziv petja smo Vokalna skupina 7 de’ci organizirali že drugo leto zapored. Tudi tokrat nam je uspelo, da smo prireditev izvedli na prostem in da nam je bilo vreme naklonjeno. Poleg vokalne skupine 7 de’ci so zapele še Pegazove muze iz Rogaške Slatine in Klapa Brv iz hrvaškega Zagorja.

izziv_poletja_2017_slikeTokrat nam je prvič uspelo privabiti skupino iz tujine, zato smo bili tudi mednarodni. Ideja Izziv poletja je promoviranje petja manjših skupin. Vsi naši gostje prejmejo steklenico šentjurskega najboljšega vina s Kmetije Zdolšek – hiša s tradicijo in hudomušno spominsko plaketo. Muze so prejele plaketo za najbolj očarljiv nastop in klapa za najbolj pristen hrvaški melos.

Kot osrednji gostje so nastopili gospel kvartet 4Given ki so navdušili okoli 200 poslušalcev, ki so se zbrali pred na prireditveni ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom.Tudi ti so si prislužili plaketo, in sicer za najbolj razsvetljen nastop.

Prireditvena ploščad pred IKC je po moje eden najboljših prireditvenih prostorov v občini Šentjur, ki pa je absolutno premalokrat uporabljen, saj je povezan z razmeroma visokimi stroški, saj morajo organizatorji sami priskrbeti stole, ozvočenje in razsvetljavo, oder pa je na razpolago v IKC, kar pa organizatorje poletnih prireditev odvrne od te lokacije.”

Predsednik Kulturnega društva A Vista pod katerim kot sekcija deluje tudi Vokalna skupina 7 de’ci je še dodal, da je vesel, da so tokrat privabili veliko večje število poslušalcev kot lansko leto, kar pomeni, da se je prireditev prijela. Prireditev je povezovala Veronika K. Žajdela, televizijski obraz, ki si je ne tako daleč stran od prizorišča dogodka našel domovanje.

*foto: G. Gobec

pivo-cvetje-polsi-klik